10 onvergetelijke Top Gear-momenten

Nieuws | Elke autofanaat smult van Top Gear en zelfs wie niet van auto's houdt kan zijn lachspieren niet bedwingen bij het zien van deze topfragmenten.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Top Gear in Oeganda

Elke autofanaat smult van Top Gear en zelfs wie niet van auto's houdt kan zijn lachspieren niet bedwingen bij het zien van deze topfragmenten. In seizoen 19 trekken de mannen van Top Gear naar Oeganda op zoek naar de bron van de Nijl. Deze drie hilarische Britten in een onbekend Afrikaans land met elk hun eigen tweedehands stukje schroot zorgde voor geweldige televisie. De georganiseerde chaos in Kampala waar ze urenlang in de file stonden, de presentatoren die zich verbaasden over hoe veel bananen een vrouw op haar hoofd kan dragen en de momenten waarop hun aftandse auto's proberen modderige paden te trotseren... Van begin tot eind een reeks onvergetelijke afleveringen.

Toilet op de Noordpool

Van Jeremy Clarkson kan veel gezegd worden, maar dat hij inventief is, bewees hij meermaals in Top Gear. Iedereen herinnert zich wel de fameuze expeditie naar de Noordpool waarbij Clarkson zijn eigen 'bumper dumper', met andere woorden zijn eigen toilet, achterop zijn 4x4 gebouwd had. Zo kon hij ongestoord naar het toilet gaan terwijl James May op de uitkijk stond.

Clarkson test de Ariel Atom

De Ariel Atom is een waanzinnige sportwagen die eerder op een vuurpijl lijkt dan op een auto. Hij trekt razendsnel op, van 0 tot 60 kilometer in slechts 2,3 seconden. Dit mocht Clarkson aan den lijve ondervinden. Op deze beelden is te zien dat zijn gezicht helemaal vervormt door de snelheid, wat komische beelden oplevert. Wij krijgen in elk geval zin om ook eens een ritje te maken met deze snelheidsduivel.

Tieners en hun speelgoed

Hammond, May en Clarkson gaan op zoek naar de beste auto voor een puber en moeten daarbij verschillende uitdagingen tot een goed einde brengen. Een eerste auto moet goedkoop zijn, maar moet daarnaast ook makkelijk te repareren zijn. Kwestie dat je ouders niet zien dat je er weer eens in geslaagd bent de spiegel er af te rijden. Ze testen ook uit welke auto het snelst is terwijl er verschillende obstakels op hun route liggen. Deze aflevering werkt in elk geval op de lachspieren en geeft alle tieners onder ons ook nog wat handige tips mee.

De onvernietigbare Hilux

De bewering van Toyota dat hun Hilux pick-up onverwoestbaar zou zijn, klonk voor Jeremy Clarkson als een uitnodiging tot een uitdaging. Hij stond te springen om het tegendeel te bewijzen en in deze Top Gear-aflevering doet hij er dan ook alles aan om de pick-up te vernietigen. Zo probeerde hij de wagen kapot te krijgen door hem in de zee te parkeren, liet hij er een caravan op vallen en stak hij hem in de fik — waarna de Hilux het nog steeds deed. Knap van Toyota!

Limousines: want grootte doet er wel toe

Alweer een fantastische uitdaging voor onze drie autoliefhebbers. Deze keer worden ze uitgedaagd om een bestaande auto om te bouwen tot een limousine. Zie kiezen elk voor een andere auto: Hammond gaat voor een MGF, May voor een Saab 900 en Clarkson een Fiat Panda uit 1993. Hierna moeten ze verschillende tests doen om te kijken of hun auto in één stuk blijft. Zal een van hun 'limousines' het overleven?

Alabama shakes

Onze drie vrienden krijgen de opdracht om door Alabama te rijden met beledigende slogans op hun auto's, terwijl ze ervoor moeten zorgen niet neergeschoten of gearresteerd te worden. Alabama is een oerconservatief stukje van de Verenigde Staten en hun doortocht blijft dan ook niet onopgemerkt. Met slogans als "Ik ben bi", "Homo zijn is ok" en "Countrymuziek is slecht" schoppen ze tegen heel wat schenen en dat levert alweer een prachtig stukje autotelevisie op.

Met de Jeep door het waterpark

Richard Hammond mocht de nieuwe Mercedes-Benz G63 6x6 uitproberen. Hij wilde dan ook testen of de auto effectief door water van een meter hoog kan rijden. Aangezien hij zich op dat moment in de woestijn bevond, moest hij wel heel creatief zijn om water te vinden. Deze keer ging hij niet met zijn luchtmatras naar het waterpark maar nam hij zijn geliefde Mercedes-Benz mee. De bezoekers van het zwembad trokken in elk geval hoge ogen.

Auto vs vliegtuig

In een van de meest epische uitdagingen uit de Top Geargeschiedenis laten de jongens een auto racen tegen een vliegtuig! Clarkson krijgt de kans om met de legendarische Bugatti Veyron te rijden, terwijl May en Hammond verschillende transportmogelijkheden ter beschikking hebben, waaronder een vliegtuig. Ze racen doorheen Europa en even was het spannend, maar uiteindelijk wint Clarkson toch. Tot grote frustratie van de andere twee Top Gear-mannen.

De Ford Fiesta-uitdaging

In deze aflevering onderwerpt Clarkson de Ford Fiesta aan een echte test op de baan. De Ford Fiesta is in feite niet zo'n spectaculaire auto, maar toch slaagt het Top Gear-team erin om hier weer een onvergetelijke aflevering van te maken. Zo krijgen we indrukwekkende beelden wanneer ze met het ding door een shoppingcenter racen. Daarnaast onderwerpen ze de auto ook aan een militaire test waarbij ze met de Ford vanuit het water een strandaanval uitvoeren. Top Gear, waar blijven ze het toch halen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top