Brussel

Vandaag
 • 18° 15°
 • 11%
 • NNW 25km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

10 gekke voertuigen in de maak

Er wordt druk gewerkt aan een revolutie in de wijze waarop we ons verplaatsen. Niet enkel om sneller van de ene plaats naar de andere te geraken: ook groener reizen en het minimaliseren van ongelukken staan bovenaan op het prioriteitenlijstje bij transportontwikkelaars.

Terrafugia TF-X

Terrafugia TF-X

Het lijkt ons wat vreemd om door de lucht te zoeven zonder een pilootbrevet, maar er wordt blijkbaar aan gewerkt. Terrafugia, een bedrijf opgericht in 2006, beweert de vliegende wagen te zullen uitbrengen tegen het jaar 2025. De TF-X zal klein genoeg zijn om in je garage te passen, kan waar dan ook opstarten en landen en zal een snelheid van meer dan 300 km/uur kunnen halen. Dankzij zijn computergecontroleerde besturing kan de chauffeur op zijn bestemming geraken door simpelweg de juiste knop in te drukken.

Mercedes-Benz F015

Mercedes-Benz F015

De Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion is een wagen die rechtstreeks uit een science fiction film lijkt te komen. De buitenkant doet eerder denken aan een ruimteschip dan aan een auto en de binnenkant ziet eruit als een of andere luxueuze loungebar. De vloer is gemaakt van walnoothout, de zetels van ultrazacht leer en de zijpanelen bestaan uit Plexiglas en zijn voorzien van touchscreen technologie. In files of andere situaties waarbij het niet nodig is dat de chauffeur bijzonder aandachtig is, kan de wagen zich volledig autonoom bewegen. Hierdoor kan de chauffeur interageren met zijn passagiers en wordt deze Mercedes meer een woonkamer dan een transportmiddel.

Chevrolet FNR

Chevrolet FNR

De Chevrolet FNR werd in 2015 onthuld op de Shanghai Auto Show en kan het best omschreven worden als de vervanger van de Batmobiel mocht Bruce Wayne zin hebben in iets moderners. Het ding heeft geen machinegeweren, maar wel een immens stoere uitstraling. Een 3D monitor dient als dashboard en wanneer de chauffeur de autopiloot inschakelt, draaien de voorste zetels zich om zodat je tegenover de passagiers op de achterbank komt te zitten. Zo kun je even chillen in het interieur van de wagen terwijl de Chevrolet automatisch verder rijdt. De auto is nog volop in ontwikkeling maar zou volledig operationeel moeten zijn ergens in de komende 15 jaar. In de visie van Chevrolet zou de auto zelf om boodschappen gestuurd kunnen worden zonder dat er iemand in de wagen zit. Een beetje zoals de hond die je krant oppikt aan de brievenbus, maar dan met een motor.

Volvo Concept 26

Volvo Concept 26

Het is duidelijk, autonoom gestuurde auto's zijn the next big thing. Ook Volvo werkt aan een gelijkaardig concept en kondigde aan in 2035 zijn Concept 26 uit te brengen. Het interieurdesign mocht de wereld wel al zien, dat maakte namelijk al zijn opwachting op de Los Angeles Auto Show in 2015. Vooral de zetels stalen daarbij de show. Ze bevatten namelijk ergonomische ruggensteun, je kan kiezen tussen verschillende massage-opties en ze kunnen volledig aangepast worden aan het lichaam van de inzittende. Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende standen, waarbij de zetel zich transformeert voor optimale ondersteuning: "Drive", "Create" en "Relax". Als je graag relaxt, gaat je stoel naar achteren, komt er een voetensteun tevoorschijn en begint er een pop-up televisie te spelen. Met de Volvo Concept 26 ga je niet enkel op reis met je wagen, maar ook gewoon erin.

Volkswagen Hover Car

Volkswagen Hover Car

In 2012 werd in Bejing, in China, een wedstrijd georganiseerd met als titel "People's Car Project". Uitvinders en ontwikkelaars werden uitgenodigd om nieuwe ideeën voor automobielen in te dienen. Een van de deelnemende projecten trok daarbij speciaal de aandacht. The Volkswagen Hover Car is namelijk iets wat je nog nooit op de weg zag. De bolvormige wagen zweeft namelijk door de lucht. Hij biedt plaats aan twee passagiers en heeft geen traditioneel stuur maar een joystick-achtige besturing. Het voertuig gebruikt elektromagnetische kracht om een meter boven het aardoppervlak te zweven en kan zowel handmatig als automatisch bestuurd worden.

De Hover Fiets

De Hover Fiets

Sinds Marty McFly's hoverboard in Back to the Future II, is de wereld gefascineerd door het idee om rond te reizen en daarbij niet eens de grond te moeten aanraken. De Britse uitvinder Colin Furze werkt momenteel dan ook aan de ontwikkeling van een hoverfiets. Maar als Furze deze graag op de markt wil brengen, zal hij snel moeten zijn. Er zijn namelijk een aantal andere bedrijven druk doende met een gelijkaardig concept. Zoals de Aero-X-fiets, die 10 meter boven de grond zweeft, plaats biedt aan twee mensen en 70 kilometer per uur kan halen. Het voertuig wordt voorlopig geprijsd op een slordige 85 000 dollar.

2016 Chevrolet Camaro V6

2016 Chevrolet Camaro V6

De tijd dat we nog onder de indruk zijn als een auto een ingebouwd GPS-systeem of over bluetooth beschikt, is  al even voorbij. De nieuwste technologische gadget in wagens is de integratie van wifi. Draadloze internetverbinding in de wagen is de ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens lange autoritten of je e-mails te controleren zonder al je mobiele data er door te jagen. De 2016 Chevrolet Camaro V6 is de ware voorloper als het op geïntegreerde technologie in de wagen neerkomt. Hij heeft een 8-inch dashboardscherm waarop verschillende apps standaard geïnstalleerd zijn. Het scherm ziet eruit als dat van de laatste smartphone en zorgt ervoor dat de chauffeur eenvoudig toegang heeft tot Google Maps en Facebook. Het valt nog af te wachten hoe veilig Candy Crush spelen al rijdend nu echt is.

De Icon A5

De Icon A5

Sommige mensen nemen graag een roeibootje mee wanneer ze naar de Côte d'Azur of een andere reisbestemming vertrekken. Maar binnenkort is het ook mogelijk om je eigen pleziervliegtuigje mee te nemen. De Icon A5 wordt gezien als een licht sportvliegtuig, maar onderscheidt zich van alle andere vliegtuigen door zijn fijne design. Door zijn intrekbare vleugels kan het vliegtuig gerust in een garage van standaard formaat staan. Maar dit ding is niet gemaakt om ergens geparkeerd te blijven, hij is gebouwd om er op uit te trekken. De Icon A5 heeft een aangepaste trektrailer zodat je als piloot je vliegtuig naar waar dan ook kan meenemen. Dankzij zijn speciale flanken kan het vliegtuig zelfs landen op water. Of je nu een dag naar het strand trekt of op een verre reis vertrekt, de Icon A5 is het nieuwe gezicht van luxueus plezier in de lucht.

De Sealander

De Sealander

Met de Sealander haal je niet alleen een geweldig vervoermiddel in huis, maar meteen ook een vakantieverblijf voor avonturiers. Dit Duits ontwerp combineert het bouwproces van een boot met dat van een luxewagen. De Sealander is een kampeerwagen die je een comfortabele thuishaven biedt wanneer je erop uit trekt. Het ding wordt eenvoudigweg voortgesleept, drijft op het water als een boot en is voorzien van een elektrische motor zodat je kan varen zonder ooit een roeispaan te hoeven aanraken. De Sealander is bovendien volledig aanpasbaar aan je eigen wensen en bevat een hoop verschillende opties. Gemiddelde kost je dat zo'n 20 000 dollar.

Audi Avatar

Audi Avatar

Als je denkt aan auto's uit de jaren '30, is een futuristisch design misschien niet meteen wat je voor ogen had. En toch is dat wat de 1937 Auto Union Type Streamline racewagen was. De gestroomlijnde look en het zwevende design waren volledig uniek in die tijd. De Australische ontwerper Edwin Conan gebruikte dit design uit '37 als basis om de Audi Avatar te ontwerpen. De bolide heeft een aerodynamisch kader dat erg lijkt op dat van zijn voorganger, waardoor het lijkt alsof hij geen wielen heeft. Deze snelheidsduivel heeft maar drie zitplaatsen, maar kan van 0 tot 100 km per uur racen in minder dan 3 seconden en haalt een snelheid van meer dan 360 kilometer per uur. Volgens de planning van Audi gaat deze wagen in 2032 in productie.

Dit artikel maakt mij
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0