10 fictieve wagens waar iedereen mee wil rijden

Nieuws | Er mogen dan nog zo'n prachtwagens rondrijden, sommige auto's die je op tv ziet verschijnen zien er gewoon veel leuker uit om in rond te sjezen dan wat je op straat ziet.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

DeLorean uit Back to the Future

Er mogen dan nog zo'n prachtwagens rondrijden, sommige auto's die je op tv ziet verschijnen zien er gewoon veel leuker uit om in rond te sjezen dan wat je op straat ziet. Zoals de DeLorean van Doc Brown uit Back to the Future. Eender welk wrak van een wagen dat uitgerust wordt als tijdsmachine, zou natuurlijk cool geweest zijn. Maar het feit dat Doc Brown voor stijl ging en een DeLorean koos voor zijn experiment bewijst wat voor topper deze gekke wetenschapper was. Eenmaal deze tijdsreizende DeLorean voor de camera verscheen wenste een gehele generatie dat ze Marty McFly waren.

Ecto-1 uit Ghostbusters

Toegegeven, het beroep van Ghostbuster is niet voor iedereen weggelegd. Het is dan ook vuil werk met lastige uren — en dan rekenen we de gevaren die erbij komen wanneer je geesten bevecht er nog niet eens bij. Maar als je door New York City rijdt in deze stoere Ecto-1 ga je geheid schreeuwen van "I ain't afraid of no ghost!".

General Lee uit The Dukes of Hazzard

General Lee is de grandioze naam die werd gegeven aan de Dodge Charger uit 1969 uit de TV-serie The Dukes of Hazzard. De Duke neefjes, Bo en Luke, haalden allerlei streken uit in de General en de auto is zo belangrijk voor de show dat het in feite een personage op zich is. De General is bekend om zijn - hoogst irritante - claxon en het feit dat zijn deuren dicht gelast zijn zodat de neefjes altijd door de ramen moeten klimmen om er in te geraken. Bovendien bevindt de General zich vaker in de lucht dan op de weg en maakt hij geregeld spectaculaire sprongen.

De Mach 5 uit Speed Racer

Speed Racer was oorspronkelijk een mangastrip van Tatsuo Yoshida uit de jaren '60, getiteld Mach GoGoGo. De Mach 5 is een witte, stijlvolle en supersnelle sportauto die bestuurd wordt door Speed Racer. In de serie belanden Speed Racer en de Mach 5 in heel wat race-avonturen, waarbij ze onderweg aan slechteriken proberen te ontsnappen. Zelf een ritje kunnen maken in deze snelheidsduivel is een droom van ieder kind dat op zaterdagochtend in zijn pyjama deze cartoon bekeek.

Eender welke auto van James Bond

Zowat alles wat James Bond doet is cool. De meerderheid van de mannen zouden de Britse spion graag imiteren en het stuur van hem overnemen. De Aston Martin uit Goldfinger is ongetwijfeld de meest stijlvolle en meteen ook de meest jaloersmakende Bond wagen. Maar 007 reed ook rond in een hoop mooie Audi's, Alfa Romeo's, Bentleys, Rolls-Royces en nog een hoop blinkende designerwagens waar wij geen nee tegen zouden zeggen.

De Batmobiel

Smaken in auto's verschillen natuurlijk. Maar komaan, iedereen wil toch een ritje maken in de Batmobiel? De Caped Crusader is sinds zijn ontstaan in de jaren '30 een van de meest populaire superhelden. Zijn trouwe wagen is doorheen de tijd al vaak van vorm veranderd, net als zijn vele andere Batgadgets, maar de Batmobiel is altijd al een cool ding geweest.

De Mystery Machine

De Mystery Machine is in feite niet zo'n speciale wagen. Hij heeft geen bijzondere opties en je kan er eigenlijk niets meer mee doen dan met een ordinair busje. Maar rijden in de Mystery Machine wil natuurlijk zeggen dat je samen met groepje leuke jonge mensen mysteries mag oplossen, en dat lijkt ons nu wel echt geweldig. Kom op, wie wil er nu niet rondhangen met Shaggy en Scooby? En Scooby Snacks proberen natuurlijk.

KITT uit Knight Rider

De KITT, ofwel Knight Industries Two Thousand, is een bijna onverwoestbare auto, uitgerust met een hoop elektronische gadgets om zijn bestuurder, Michael Knight, bij te staan in zijn missies. De auto is meer dan een vervoersmiddel alleen, hij is ook uitmuntend gezelschap. KITT beschikt over kunstmatige intelligentie en een persoonlijkheid die nagenoeg gelijk aan die van een mens. Daardoor is hij niet alleen in staat om te praten, maar geeft hij ook graag sarcastische opmerkingen aan zijn Knight Rider. Wie wil er nu geen babbeltje slaan met een superauto?

De Ford Mustang Fastback V8 GT390 uit Bullitt

Bullitt verscheen in 1969 en staat in ieders geheugen gegrift als de ultieme ode aan de Ford Mustang Fastback van Steve Mc Queen (RIP) en de Dodge Charger Magnum V8, in handen van twee gevaarlijk ogende ruige types. Deze cultscène speelt zich af in de straten van San Francisco en duurt meer dan tien minuten. De achtervolging is voor die tijd ultrarealistisch en wordt door cinemafreaks nog steeds aangehaald als een van de allerbeste achtervolgingscènes uit de geschiedenis. De Ford Mustang werd voor de gelegenheid geboost en was zo snel en zo moeilijk te besturen dat de productieleiding eiste dat Mc Queen zijn stunts overliet aan een pro.

De auto van Fred Flintstone

Hoewel de Flintstone-familie zelf de grote sterren van de klassieke Flintstones-reeks waren, herkent iedereen de auto van Fred Flintstone meteen. Tijdens het stenen tijdperk kende men nog niet veel van motors, dus moest Fred zijn wagen aandrijven met zijn voeten. Met die gigantische stenen wielen en het gewicht van zijn hele familie bijgerekend, denken we dat het misschien makkelijker geweest was om gewoon te wandelen. Hoe dan ook, wij zouden er graag eens mee racen onder vrienden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top