10 buitensporige luxe-opties op zee

Nieuws | Een eigen jacht blijft een luxespeeltje bij uitstek. Het kan tegenwoordig niet extreem genoeg zijn en botenmakers zwaaien met opties alsof ze vers fruit aan het verkopen zijn op de wekelijkse markt. Een greep uit het aanbod leert ons dat alles mogelijk is, zeker op zee!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Een eigen jacht blijft een luxespeeltje bij uitstek. Het kan tegenwoordig niet extreem genoeg zijn en botenmakers zwaaien met opties alsof ze vers fruit aan het verkopen zijn op de wekelijkse markt. Een greep uit het aanbod leert ons dat alles mogelijk is, zeker op zee! Het dek van de WD100 van Winch Design is aangepast zodat er een Agusta Westland AW609 op kan landen. Je leest het goed: een badass driemotorig vliegtuig! Waarom zou je namelijk twee keer per helikopter heen en weer vliegen naar de supermarkt wanneer één vlucht met je eigen AW609 ook volstaat?

Even naar de kerstman?

Varen op de Middellandse Zee, een reis rond Zuid-Amerika of een overtocht van de Atlantische Oceaan, dat kennen we al. Met een jacht naar de Noordpool varen is van een heel andere orde. Met deze SeaXplorer is het laatste ongerepte gebied van onze planeet in één klap even bereikbaar als pakweg het Albertkanaal. Je eigen ijsbreker bezitten, klinkt cool!

Haaienvoer

Wist je dat Hannibal, de vierde zoon van de Libische dictator Moammar al-Qhadafi, een jacht besteld had met plaats voor een aquarium waarin volgens de eerste plannen zes haaien konden zwemmen? Wegens de onrusten in Libië is het er (gelukkig voor de haaien) nooit van gekomen.

Mobiele waterval

De Shaddai, een idee van ene Gabriele Teruzzi, is ronduit geflipt. Alsof twee aparte infinity pools op evenveel scheepsdekken nog niet volstaan, komt deze jacht met een eigen.. waterval! Tot nader orde een concept maar als dit schip ooit ergens echt aanmeert, zorgen wij dat we op de kade staan.

iJacht

Soms zijn het details die het verschil maken. In het geval van deze Adastra is dat detail een iPad. Je controleert het hele schip met niets anders dan je iPad, van waar ter wereld ook. Past perfect bij die futuristische look.

Piraterij? Lachertje!

Steeds meer schippers wapenen zich tegen mogelijke aanvallen van piraten en ander zeegespuis. Als je Roman Abramovich heet en je een van de duurste jachten ter wereld bezit, kan je niet genoeg verdedigd zijn. Roman beschikt daarom over een eigen luchtafweersysteem tegen raketten én over een eigen duikboot om zich snel en ongezien uit de voeten te maken.

Glazen weelde

Je raadt nooit wat deze Stella Maris zo speciaal maakt. Groot, luxueus, maar de ingebouwde glazen wintertuin (!) maakt het plaatje helemaal af. Of toch niet: daar zorgt de volledig glazen lift die de verschillende dekken met elkaar verbindt wel voor.

Duiken maar!

Abramovich bezit heus niet de meest benijdenswaardige privéduikboot ter wereld. Daarvoor moeten we aankloppen bij het bedrijf Migaloo Private Submersible Yachts, dat privéduikboten verkoopt met een eigen filmzaal, helikopterplatform en 8 luxesuites. De knapste feature van allemaal is wel het feit dat deze duikboten voldoen aan de duiknormen van de Amerikaanse Navy! Het bedrijf verwacht er vijf te bouwen, voor 2,7 miljard euro per stuk!

Parallelparkeren op het water

Een zwemmende limousine, die hadden we nog niet. Met de Limousine Tender 33 is dat euvel ook weer opgelost. Op land rij je elektrisch, op het water met een stevige dieselmotor. De 12 passagiers verplaatsen zich aan een topsnelheid van 135 km/u op het land en 28 knopen op zee (zo'n 50 km/u). Wie een uniek voertuig zoekt, wordt hiermee op zijn wenken bediend.

Titanic 2

Alle, en dan bedoelen we ook écht alle, jachten ter wereld verbleken bij de Titanic 2, het megalomane project van de Australiër Clive Palmer. Hij bouwt een exacte replica van de originele Titanic, met plaats voor 2435 passagiers en 900 bemanningsleden. Zolang er maar geen ijsberg in de buurt drijft!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top