10 automerken uit ongewone landen

Nieuws | Opdrachtje: noem vijf autolanden. De kans is groot dat Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Japan en Groot-Brittannië in dat lijstje voorkomen. Wij gaan de iets exotischere toer op en reizen naar landen die niet bekend staan om hun bloeiende auto-industrie.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Opdrachtje: noem vijf autolanden. De kans is groot dat Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Japan en Groot-Brittannië in dat lijstje voorkomen. Wij gaan de iets exotischere toer op en reizen naar landen die niet bekend staan om hun bloeiende auto-industrie. Liechtenstein is een mooie opener, nietwaar? De Quant E is het product van het bedrijfje nanoFlowcell AG, dat terecht trots mag zijn op deze razend knappe elektrische sportwagen. Ze doen wat lacherig over het aantal versnellingen in de wagen (euh, 1) maar verder is de Quant E bloedserieus. Een top van 380 per uur en van 0 naar 100 in amper 2,8 seconden, er zijn er niet veel die beter doen.

Ghana

Elektrische wagens die in Ghana gebouwd worden? Dadelijk gaan ze nog beweren dat er goed gevoetbald wordt in IJsland! Of wacht... Kantaka Cars bouwt vooral elektrische 4X4's, die tot nu toe vooral aftrek vonden bij de Ghanese politie. Van een groots opgezette export is het nog niet gekomen, wat best jammer is.

Kenia

Van de Afrikaanse westkust doorkruisen we in één ruk het continent, helemaal tot in Kenia. De Mobius II van Mobius Motors moet volgens de oprichter de Afrikaan mobieler maken. Deze lagekost-SUV heeft zeker potentieel, al blijft een kostprijs van omgerekend om en bij 10.000 euro nog te hoog gegrepen voor de gemiddelde Keniaan.

Finland

Lordi-land, daar moet wel een omgebouwde sneeuwscooter uit voortkomen. Mis poes. Het Finse Toroidion heeft ons in 2015 de 1MW Concept geschonken, een van de krachtigste elektrische supercars van dit moment. Of er veel wagens geproduceerd zullen worden, durven we te betwijfelen. Spijtig, o zo spijtig.

Turkije

Turkije, dat is goedkope (namaak)merkkledij, bewerkt leder, raki en tapijten. Voeg daar gerust de Etox Zafer aan toe, de sportwagen die met een bescheiden 3.0 liter V6 van 272 pk toch mooie dingen doet, en dat ondertussen alweer sinds 2007. Nog eventjes over het motorblok: dat werd – afhankelijk van de uitvoering – gebouwd in Frankrijk (Renault), Zweden (Volvo) of Duitsland (BMW). Vertrouwen in de eigen technologie?

Libanon

In de blockbuster 'Furious 7' kegelden de filmmakers een rode Lykan van een flatgebouw, alsof het om een doodgewone Dacia ging. Toch beschikt deze Lykan over stevige papieren. De eerste supercar uit het Midden-Oosten, amper 7 bestaande exemplaren en een kostprijs van 3,4 miljoen dollar per stuk. Wil je er eentje zien? Laat je dan arresteren door de wijkagenten van Abu Dhabi, die gelukzakken mogen namelijk met deze beauty op patrouille gaan!

Griekenland

Kalispera! De Griekse Korres P4 is een geinige buggy die gewoonweg sméékt om een onverharde weg met veel bulten. In asfaltgek België minder voor de hand liggend maar in Griekenland voelt hij zich helemaal in zijn sas!

Noorwegen

Sommige automerken geraken maar niet van de grond, zoals het Noorse Think Global. Ondertussen zijn we al aan een vierde faillissement toe in iets meer dan 20 jaar. Zou het misschien aan de sexy looks van de PIV3 liggen, die in de jaren negentig amper 120 chauffeurs wist te verleiden?

Verenigde Arabische Emiraten

Wat is dat tegenwoordig met het Midden-Oosten? Libanon doet zijn best en ook in de Verenigde Arabische Emiraten zitten ze alles behalve stil. In april 2016 stelde Zarooq de Sand Racer voor, een straatlegaal monster van een zandbuggy die 300 pk meebrengt naar het strand. Niet genoeg? Zarooq bouwt met veel plezier een iets steviger exemplaar van maar liefst 500 pk.

Polen

We wachten ondertussen al vijf jaar op de Hussarya, de ambitieuze supercar uit het voormalige Oostblok. Dit Poolse stukje toptechnologie zou in 3 seconden optrekken naar 100 km/u, met een top van 350 km/u. Heel mooi allemaal maar zolang we geen productiemodellen van de band zien rollen, moeten we het nog zien gebeuren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top