10 wagens waarmee je razendsnel 300 km per uur haalt

Nieuws | Zelfs in onze bescheiden hatchback of break wanen we ons af en toe racepiloten die duizelingwekkende snelheden halen... zelfs al rijden we zelden sneller dan 120 km/u. De volgende 10 hypercars lachen daarmee en halen kruissnelheid in een oogwenk.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Zelfs in onze bescheiden hatchback of break wanen we ons af en toe racepiloten die duizelingwekkende snelheden halen... zelfs al rijden we zelden sneller dan 120 km/u. De volgende 10 hypercars lachen daarmee en halen kruissnelheid in een oogwenk. De Koenigsegg One:1 is een raar beestje. Eentje dat beter verdient dan de traagste tijd van deze top 10, maar dat hebben de Zweden zichzelf aangedaan. Ze vermelden namelijk nergens hoe lang het duurt om 300 km/u te rijden, wel hoeveel seconden het kost tot 400 km/u (!). Een sprint van 20 seconden in dat laatste geval, waarna je in amper 10 seconden weer tot stilstand komt. Moeten er nog G-krachten zijn?

McLaren P1

De McLaren P1 is op zich een mooi beestje maar moet het toch afleggen tegen de naaste concurrenten van Ferrari. De P1 blijft toch een prijsbeest, niet in het minst om 16,5 seconden tot 300 km/u. De McLaren P1 GTR presteert nog beter, met één klein obstakel: om een GTR te mogen kopen, moet je al een standaard P1 bezitten. En aangezien er daar amper 375 van gemaakt zijn...

Porsche 9FF GT9-R

De GT9-R is geen Porsche zoals we gewoon zijn. Geen motor achteraan gemonteerd maar eentje netjes in het midden. Hij werd maar met één doel gebouwd: het wereldrecord halen van de snelste straatlegale wagen. Dikke pech dat Bugatti precies hetzelfde van plan was en met alle pluimen ging lopen. Toch hoef jij je met een 0-300 km/u in minder dan 16 seconden nergens om te schamen.

Ferrari LaFerrari

Groene jongens zullen graag horen dat Ferrari met de LaFerrari eindelijk de ecologische toer opging. De hybride hypercar verbruikt tot wel 40 % minder brandstof dan zijn fossiele brandstofslurpende collega's. Die besparing is broodnodig terwijl je in een gezapige 15,5 seconden optrekt tot 300 km/u. Eentje kopen? Reken er niet op: de 499 gebouwde exemplaren werden verdeeld onder de 700 trouwste klanten (met de meeste Ferrari's in de garage).

Pagani Huayra

15,3 seconden om 300 per uur te rijden, dat begint er al meer op te lijken. De Pagani Huayra heeft 3 seconden nodig tot 100 per uur, de rest van de tijd trek je rustig op tot 300. Wie daarna nog steeds zin heeft om het lot te tarten, kan de 5980 cc stevige biturbo M158 V12 van Mercedes-AMG helemaal tot het uiterste drijven (lees: tot je 383 rijdt).

Bugatti Veyron Super Sport

Om als productiewagen records te boeken, moeten er minstens 30 exemplaren van hetzelfde model gebouwd zijn. Drie keer raden hoeveel Veyron Super Sports verkocht zijn door Bugatti. Met zijn topsnelheid van 431 kilometer per uur is een van de snelste wagens op de markt, ook al is de topsnelheid elektronisch begrensd tot 415 per uur om te vermijden dat de banden ontploffen. In 14,61 seconden rij je 300 per uur...

Koenigsegg Agera R

Met de Koenigsegg Agera R zijn met bij het laatste officiële record aanbeland. Hij haalt de 300 per uur in 14,53 seconden, een fractie sneller dus dan de Veyron Super Sport. Op 2 september 2011 verbrak de Agera R maar liefst 6 snelheidsrecords, waaronder de snelste 0-300-0 km/u ooit. Vanuit stilstand optrekken naar 300 km/u en weer tot stilstand komen, kost amper 21,19 seconden!

SSC Ultimate Aero TT

Geloof ons, 550.000 dollar is een koopje voor een wagen als de SSC Ultimate Aero TT. Je krijgt waar voor je geld want dit model was niet voor niets de snelste productiewagen op aarde (tot Bugatti zich ging moeien). In 13,7 seconden staat de teller op 300 km/u, daarna kan je nog doortrekken tot 413 km/u.

Hennessey Venom GT

Je zal de Hennesey Venom GT nergens terugvinden in de archieven van Guinness World Records, om de eenvoudige reden dat er 29 exemplaren van gebouwd zijn. Eentje te weinig om het wereldrecordboek te halen! Dat zou moeiteloos gelukt zijn met 13,63 seconden tot 300 per uur. Met een 7.0l twinturbo V8 van 1244 pk is overduidelijk alles mogelijk.

Nissan R35 GT-R

Neen, geen foutje: een Nissan trekt het snelste op van alle wagens ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf Switzer Performance haalde in 2015 met een R35 GT-R een officieuze toptijd van 9,41 seconden. De mensen achter het project konden het niet laten om Hennessey de oorlog te verklaren: "En we deden niet eens ons best!".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top