Coole milieuvriendelijke wagens

Nieuws | Van alle Europeanen recycleert niemand zo enthousiast als wij Belgen. Inderdaad, je mag jezelf een schouderklopje geven! Waarom trekken we die ecologische houding niet door naar ons wagenpark? Het mag best spannender zijn dan een iOn of een REVAi, om er maar twee te noemen. Waarom bijvoorbeeld geen Tesla Model X, die vanaf dit jaar geleverd wordt? Het bereik van 470 kilometer en een nul tot 100 in 3,4 seconden spreken zeker aan, maar wat dacht je van de sexy Falcon Wing deuren? Haba!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Van alle Europeanen recycleert niemand zo enthousiast als wij Belgen. Inderdaad, je mag jezelf een schouderklopje geven! Waarom trekken we die ecologische houding niet door naar ons wagenpark? Het mag best spannender zijn dan een iOn of een REVAi, om er maar twee te noemen. Waarom bijvoorbeeld geen Tesla Model X, die vanaf dit jaar geleverd wordt? Het bereik van 470 kilometer en een nul tot 100 in 3,4 seconden spreken zeker aan, maar wat dacht je van de sexy Falcon Wing deuren? Haba!

Audi R8 e-tron

Audi sleutelt al een paar jaar aan een elektrische R8 en nu liggen de kaarten eindelijk goed. De R8 e-tron die voorgesteld werd tijdens het jongste autosalon van Genève gebruikt twee elektrische motoren die samen 456pk garanderen en een bereik van ruwweg 450 kilometer. Twee uurtjes aan de stekker en deze beauty is weer helemaal opgeladen.

SLS AMG Coupé Electric Drive

Voor een basismodel SLS AMG Coupé Electric Drive ben je al gauw 400.000 euro kwijt, maar dan krijg je ook wat in ruil. De snelste elektrische wagen van dit moment, hoewel de topsnelheid begrensd wordt op 250 kilometer per uur (en misschien maar goed ook). Even de batterij vervangen? Dan heb je hopelijk stevige armspieren want de twaalf modules van elk 72 lithium-ioncellen wegen samen 548 kilogram.

BMW i8

Je kunt als rasechte ecoridder puur elektrisch rijden met de BMW i8 maar dan geraak je niet ver. 37 kilometer om precies te zijn met een begrensde topsnelheid van 120 kilometer per uur, heen en terug naar de supermarkt dus. Doe daar enkele litertjes conventionele brandstof bij en de i8 haalt al 530 kilometer, wat veel geruststellender is.

Ecotricity Nemesis

Knutseltijd met als grote voorbeeld de Nemesis van het bedrijf Ecotricity. In feite is het een tweedehands Lotus Exige waarbij de motor bij het grof vuil gezet is en vervangen door twee elektrische motoren en een gloednieuwe aandrijflijn. Deze eenmalige Nemesis (wat eeuwig zonde is) haalt een topsnelheid van 243 kilometer per uur. Wie doet beter?

Westfield Sport E

Het is zondag, de zon schijnt en je hebt zin in wind in je haar en vliegen in je mond. Het ideale moment om de Westfield Sport E van stal te halen. In 7 seconden seconden spurt je naar 100 kilometer per uur. Wel opletten dat je rondrit niet langer is dan 160 kilometer!

Porsche Panamera S E-Hybrid

Aangezien de 918 Spyder van Porsche hopeloos uitverkocht is, kan de potentiële hybride-chauffeur altijd zijn toevlucht nemen tot een Porsche Panamera S E-Hybrid of de Cayenne S E-Hybrid. Die eerste rijdt puur elektrisch iets minder ver dan een BMW i8, maar haalt dan weer een aantrekkelijke topsnelheid van 270 per uur. Luxeproblemen, niets dan luxeproblemen.

Renovo Coupe

De volledig elektrische Renovo Coupe is met een prijskaartje van ruim een half miljoen dollar zeker niet voor iedereen weggelegd. Spijtig want we zijn er van overtuigd dat zijn uitgesproken sixties look een breder publiek zou aanspreken dan de enkelingen die er nu al mee rondrijden. Eentje om jaloers op te zijn...

Furtive-eGT

Hoog tijd voor een roadtrip naar het Franse Magny-Cours, van waaruit Exagon Motors opereert. De Furtive-eGT maakt handig gebruik van verschillende technieken uit de F1, waaronder bijvoorbeeld een vederlicht koetswerk van minder dan 280 kilogram. De twee watergekoelde elektrische motoren van Siemens houden het 360 kilometer lang vol, daarna moet de Furtive weer opgeladen worden.

Bugatti Chiron

Heb je genoeg geld om pakweg West-Vlaanderen te kopen? Wurm je dan zo snel mogelijk op de wachtlijst van de Bugatti Chiron, de opvolger van de Veyron die dit jaar in Genève gepresenteerd wordt. Bugatti (lees: Volkswagen) blijft vasthouden aan een immense 8.0 liter W16 motor. Klinkt alles behalve eco, al voorziet Bugatti ook een hybride variant van dit razendsnelle monster. Dat maakt het natuurlijk allemaal goed.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top