Ford focust zich op alle fronten

Nieuws | De drie Belgische premières – de Edge, de Ranger en de Focus RS - die Ford naar het Autosalon van Brussel afvaardigt, kunnen we alleen maar toejuichen. Verder maken de nieuwe S-MAX en de Galaxy hun Belgische publieksdebuut en kunnen we de Mondeo Hybrid en de Mondeo Vignale van dichtbij bewonderen. Nieuwigheden zat op de stand van Ford! Tijd voor een overzicht, zo lijkt ons.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

De drie Belgische premières – de Edge, de Ranger en de Focus RS - die Ford naar het Autosalon van Brussel afvaardigt, kunnen we alleen maar toejuichen. Verder maken de nieuwe S-MAX en de Galaxy hun Belgische publieksdebuut en kunnen we de Mondeo Hybrid en de Mondeo Vignale van dichtbij bewonderen. Nieuwigheden zat op de stand van Ford! Tijd voor een overzicht, zo lijkt ons.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Edge

De Edge wordt in Europa het vlaggenschip van het SUV-aanbod van Ford. Hij zal aangeboden worden met een 180 pk sterke 2,0-liter TDCi-dieselmotor of een 2,0-liter TDCi-biturbodieselmotor van 210 pk. Alle Edge-modellen kunnen beschikken over de 'Active Noise Control'-technologie van Ford, Adaptive Steering, een Front Split View Camera en het 'Pre-Collision Assist'-systeem.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Ranger

De nieuwe Ford Ranger pick-up, een Belgisch debuut, krijgt een opvallend nieuw design, extra technologieën en een lager brandstofverbruik. Hij verbruikt maar liefst 17 procent minder dan zijn voorganger dankzij onder andere een stop-startsysteem, elektrische stuurbekrachtiging en een verbeterde 2,2 liter TDCi dieselmotor. Met zijn laadvermogen van bijna 1.200 kg en sleepvermogen tot 3.500 kg is dit een werkpaard om u tegen te zeggen.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Focus RS

Inderdaad, we zijn ondertussen alweer toe aan de derde generatie van de Focus RS.Onder de motorkap zit een 2,3-liter viercilinder EcoBoost-motor (350 pk, dankuwel) die zijn debuut maakte in de Ford Mustang en waarmee de Focus RS in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Tegelijk is de nieuwe Focus RS de eerste die uitgerust is met Ford Performance-vierwielaandrijving met Dynamic Torque Vectoring om een vlot rijgedrag en stabiliteit in de bochten te garanderen. Dit belooft een circuitspeeltje te worden, zeker wanneer de Driftmodus ingeschakeld is. Overstuur à volonté!

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford S-MAX

De splinternieuwe S-MAX combineert de ruimte van een monovolume met een sportieve uitstraling. Daarvoor moeten onder andere twee nieuwe EcoBoost-motoren zorgen; eentje van 1,5 liter en 160 pk en een 2,0 liter met 240 pk. Daarnaast is de Ford Intelligent All-Wheel Drive-vierwielaandrijving voor het eerst verkrijgbaar en kan je kiezen voor de Pre-Collision Assist van Ford en dynamische LED-koplampen die tegenliggers niet verblinden.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Galaxy

Zowel de S-MAX van daarnet als deze Galaxy maken dit jaar hun publieksdebuut bij de Belgische Ford-verdelers. De Galaxy, die standaard als zevenzitter geleverd wordt, krijgt dezelfde motorisatie als de S-MAX; een 1,5 liter EcoBoost van 160 pk, een 2,0 liter EcoBoost van 240 pk. Daarnaast zijn drie diesels mogelijk; een 2,0-liter TDCi van 120 pk en gewijzigde 2,0-liter TDCi's van 150 en 180 pk. Grote gezinnen (en dan vooral de ouders) zullen graag horen dat Easy-Fold-zetels nu mogelijk zijn, waarmee de stoelen op de tweede en derde rij zich met één druk op de knop neerklappen en terug rechten.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Mondeo Hybrid

De Ford Mondeo heeft een breed motorenpallet, van de 125 pk sterke 1.0 liter driecilinder EcoBoost tot de 240 pk sterke 2.0 liter EcoBoost benzine. Nu wordt het gamma verder uitgebreid met een hybride versie. De vierdeurs Mondeo Hybrid koppelt een 2,0 liter motor aan een elektromotor en een lithium-ionbatterij van 1,4 kWh. Daarmee haalt het model een topsnelheid van 135 km/u in de elektrische modus en combineert het een vermogen van 187 pk met een verbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Mondeo Vignale

De Mondeo Vignale is nu verkrijgbaar in vierdeurs- en breakversie, elk volgestouwd met geavanceerde technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie of de Intelligent All-Wheel Drive (AWD) van Ford. Zolang ze eigenaar blijven van het voertuig zullen Vignale-klanten ook kunnen genieten van een gepersonaliseerde dienstverlening en gratis telefonische ondersteuning via Vignale OneCall. Vergeet niet dat later ook een Vignale-uitvoering van de nieuwe S-MAX volgt!

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Ecosport

De EcoSport is al even op de markt maar krijgt voor 2016 enkele interessante aanpassingen. Zo is de rijhoogte verlaagd, is hij nu ook verkrijgbaar zonder reservewiel achteraan en heeft Ford het interieur beter geïsoleerd. Nieuwe opties zoals een 'Winter Pack' met een verwarmbare voorruit en zetelverwarming en donker getinte ruiten achteraan verhogen het comfort. Verder levert de 1,5-liter TDCi voortaan 95 pk, 5 pk meer dan voordien. Alle beetjes helpen, nietwaar?

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Ford Mustang Convertible

Mag het allemaal wat meer zijn? Probeer dan deze "mooie horizontale kogel" (dixit Ford Chief Designer Joel Piaskowski) uit! Kies voor een 2,3 liter EcoBoost of een brute 5,0 liter V8 om iedereen het nakijken te geven...

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top