Citroën zet in 2016 de puntjes op de i

Nieuws | Wist je dat we de huidige Citroën te danken hebben aan de bommen en granaten van de Eerste Wereldoorlog? André Citroën verdiende er een fortuin mee, waardoor hij over voldoende kapitaal beschikte om zelf auto's te fabriceren. Dat heeft ons schoonheden opgeleverd als de DS, de 2CV en... de modellen die dit jaar op het Autosalon van Brussel schitteren in Paleis 4!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Wist je dat we de huidige Citroën te danken hebben aan de bommen en granaten van de Eerste Wereldoorlog? André Citroën verdiende er een fortuin mee, waardoor hij over voldoende kapitaal beschikte om zelf auto's te fabriceren. Dat heeft ons schoonheden opgeleverd als de DS, de 2CV en... de modellen die dit jaar op het Autosalon van Brussel schitteren in Paleis 4!

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

C4 Cactus

Wat goed is, kan blijkbaar altijd nog beter. Omdat heel wat klanten liever een deelbare rugleuning verkiezen boven een ondeelbare (zoals die van de eerste Cactussen), is Citroën hen tegemoet gekomen met de vernieuwde C4 Cactus. Verder kan je kiezen voor een BlueHDi 100 motor met gerobotiseerde versnellingsbak en is er een extra lakkleur (Jelly Red) toegevoegd aan het assortiment.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

C4

Het vernieuwde C4 gamma is een zegen voor technologie-adepten. In de eerste plaats denken we dan aan het 7" aanraakscherm centraal in het dashboard. Verder zijn het handenvrije toegangs- en startsysteem, het Dodehoekbewakingssysteem, directionele koplampen, het AFIL-systeem, de Intelligente tractiecontrole en de Hill Start Assist stuk voor stuk pluspunten die het de moeite waard maken om het nieuwe C4 gamma te ontdekken in Paleis 4.

Cactus M

Concepten zijn altijd leuk om te bekijken, zeker wanneer ze dicht tegen een productiemodel aanleunen. De Cactus M is er zo eentje. Hij heeft geen dak, is zo goed als waterdicht, is verhoogd en lijkt daarom wel geknipt voor surfers, bergbeklimmers, kampeerders en outdoorliefhebbers tout court. Deze Cactus M is de voorbode van de E-Mehari (zie verderop). Zeker eens uitproberen!

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

DS4

Na een carrière van amper 5 jaar al een facelift krijgen? Ach, waarom niet? De DS4 uit 2010 heeft nu een nieuwe grille, andere velgen en een verbeterde (LED-)verlichting. Binnenin onderging het interieur ook een verjongingskuur en valt op technisch vlak de meer uitgebreide connectiviteit op, in de vorm van Android Auto en Apple CarPlay.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

C-Elysée WTCC

Hoe bruut wil je een auto hebben? De C-Elysée WTCC debuteerde twee jaar geleden in het WTC kampioenschap en won meteen 14 van zijn eerste 15 races! Zet je maar achter het stuur, als je weet dat de 380 geschatte pk's van de 1,6 liter turbomotor allemaal naar de voorwielen gestuwd worden. Bredere vleugels, 18 inch wielen, een aërodynamische bumper en een indrukwekkende spoiler maken het plaatje compleet.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Berlingo Multispace

Kroostrijke gezinnen weten ongetwijfeld al hoe handig een Berlingo Multispace is. Met zijn 3000 liter kofferinhoud (met neergeklapte achterbank) en zeven potentiële zitplaatsen is hij een zegen voor mensen die een bloedhekel hebben aan eindeloos meten en passen om alle bagage – en passagiers - in één keer mee te nemen. De recentste versie komt met een nieuwe grille, lager geplaatste LED-dagrijlichten en extra binnenafwerkingen. De nieuwe BlueHDi-motoren zijn uitgerust met de laatste dieselzuiveringstechnologie, zodat de uitstoot beperkt blijft tot 109 g CO2 en een verbruik van 4,1 liter per 100 km.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

DSV-01

Aan publiekstrekkers geen gebrek bij Citroën! De DSV-01, een eenzitter, neemt voor het DS Virgin-team deel aan de Formule E (elektrisch dus), een speeltuin voor de R&D-afdelingen van allerlei automerken. Als je wilt weten welke technologie in de nabije toekomst zijn weg zal vinden naar de standaard modellen, moet je deze Formule E vooral blijven volgen.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

DS4 Crossback

Als de DS4 nét niet ver genoeg gaat, is er altijd nog de DS4 Crossback als waardig alternatief. Ook dit model kreeg een facelift met onder andere andere wielen, extra bescherming rond de wielkasten en een extra dakdrager. Hij ligt iets hoger van de weg dan de DS4, kwestie van op iets ruwer terrein niet uit de toon te vallen. Opteer voor de 210 pk motor, voor net dat ietsje meer oumph in het verkeer.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

E-Mehari

Op 16 mei 2016 zal het precies 48 jaar geleden zijn dat Citroën de Méhari voorstelde. Reden genoeg om binnenkort een E-Mehari te bestellen? Ja en nee. De moderne versie lijkt slechts van héél ver op zijn voorouder en ook motorisch ligt er een wereld van verschil tussen de 'rijdende badkuip' van weleer en de huidige interpretatie ervan. Als je tevreden bent met een bereik van 100 kilometer buiten de stad, een oplaadtijd van 8 tot wel 13 uur en een topsnelheid van 110 kilometer per uur, is dit spek voor jouw bek. Zeker kopen als je een bloedhekel hebt aan wagens wassen: omdat de E-Mehari van plastic is, kan je hem met de hogedrukreiniger schoonmaken!

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2016

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top