10 bewijzen dat er niets gaat boven een straaljager

Nieuws | Heb je net een nieuwe Seat Ibiza gekocht of een Ford Focus? Dan wil je natuurlijk aan de hele wereld tonen wat voor moois er in je garage staat. Tot je hoog in de lucht kijkt en nederig moet toegeven dat het altijd nóg indrukwekkender kan. Geef toe, er gaat toch niets boven een badass straaljager? Van de Franse film 'Les Chevaliers du Ciel' uit 2005 krijgen wij nog altijd kippenvel. Op beter gezegd: van de belangrijkste 3 minuten en 45 seconden aan beeld uit de film.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Heb je net een nieuwe Seat Ibiza gekocht of een Ford Focus? Dan wil je natuurlijk aan de hele wereld tonen wat voor moois er in je garage staat. Tot je hoog in de lucht kijkt en nederig moet toegeven dat het altijd nóg indrukwekkender kan. Geef toe, er gaat toch niets boven een badass straaljager? Van de Franse film 'Les Chevaliers du Ciel' uit 2005 krijgen wij nog altijd kippenvel. Op beter gezegd: van de belangrijkste 3 minuten en 45 seconden aan beeld uit de film.

Topduel

Een terechte vraag: wie is er beter, een Bugatti Veyron of een Eurofighter EFA 2000? Op voorhand zou je denken dat de Eurofighter Typhoon het met sprekend gemak haalt, maar dat is buiten de slimme monteurs van Top Gear gerekend. Spannend tot het einde!

Stevig windje

De Amerikaanse nitwits van Jackass hebben ons één ding geleerd: probeer geen bal te pakken die gekatapulteerd wordt door een straaljager. Of ook: zelfs overrijpe tomaten veranderen in een dodelijk projectiel wanneer er in de buurt een jetmotor draait.

Laagvliegers

In de rode hoek: een Libische waaghals die de mensen op de landingsbaan de Allahu akbar van hun leven bezorgt. In de blauwe hoek: een Amerikaanse militair die even moet controleren of zijn pet nog op zijn hoofd zit. Beslis jij maar wie dit duel wint.

Onbetaalbaar uitzicht

Wie bijvoorbeeld in Brussel werkt, kan alleen maar dromen van zo'n fabelachtig uitzicht. Deze gevechtspiloten zien het dagelijks.

Cobramanoeuvre

Op de weg plots hard remmen, is alles behalve netjes. In de lucht redt je met dezelfde actie misschien wel je leven. Deze Sukhoi SU 35 laat het er allemaal eenvoudig uitzien, terwijl een cobramanoeuvre enkel voor de meest ervaren piloten is weggelegd.

Geen natte voeten

Wie tegen Franse schenen schopt, zal vroeger of later rekenschap moeten afleggen bij deze vliegkunstenaars. Kleine tip: duik onder water want blijkbaar houdt de Dassault Rafale niet van zwemmen.

Coolste mannen op aarde

Hoog tijd om een gloednieuwe term te lanceren: straaljagerporno.Nooit van gehoord? Dan moet je dringend deze video bekijken met bijna 15 minuten aan awesome beelden.

Snel volgooien

Een straaljager tankt niet eventjes bij de plaatselijke Q8, Esso of Total. Normaal gezien kan een MiG-31 1450 kilometer onafgebroken vliegen. Als de missie langer duurt, belt hij even een tankvliegtuig zoals de Midas in deze clip.

Poolse GoPro

Jawel, de Poolse luchtmacht werkt nog met aftandse Russische gevechtsvliegtuigen die voorzien zijn van een achteruitkijkspiegel, analoog dashboard en een intercom die met draaitoetsen werkt, maar doet dat ertoe? Deze goedkope, beweeglijke oldtimers blijven cool om naar te kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top