Autolanceringen die 2016 zullen kleuren

Nieuws | In 2016 kan Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden. In 2016 kunnen de Rode Duivels Europees kampioen spelen. Twee gebeurtenissen die we op voorhand niet met zekerheid kunnen voorspellen. Wat wél zeker is, zijn de lanceringen van de volgende 11 topwagens!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Autolanceringen die 2016 kleuren

In 2016 kan Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden. In 2016 kunnen de Rode Duivels Europees kampioen spelen. Twee gebeurtenissen die we op voorhand niet met zekerheid kunnen voorspellen. Wat wél zeker is, zijn de lanceringen van de volgende 11 topwagens! In april 2015 stelde McLaren in Shanghai de 540C voor, hun "instapmodel". Ook leuk om te lezen: "De 540C is bedoeld voor dagdagelijks gebruik", alsof het om de eerste de beste modale break gaat met twee kinderstoelen op de achterbank en waarmee pa elke zaterdag naar het containerpark tjokt. Misschien wel maar dan doet hij dat met een top van 320 kilometer per uur en een sprint van nul naar honderd per uur in amper 3,5 seconden. Kostprijs? Minstens 160.000 euro. Het McLaren-instapmodel dus, anno 2016.

Allen naar de Nürburgring!

7'08"679. Dat is de tijd die alle nieuwe eigenaars van een Nissan GT-R Nismo met N-Attack Package moeten verbreken. De N staat voor Nürburgring en dan weet je het wel: Nissan daagt iedereen uit om een rondje sneller af te werken dan de 7 minuten en 8 seconden van een oudere GT-R. Of je kunt ook gewoon in België blijven en netjes binnen de snelheidslimiet rijden...

Ingetogen supercar

Lamborghini en vierwielaandrijving gaan even goed samen als Mario en Luigi, of konijn en pruimen. De tweewielaangedreven Lamborghini Huracan LP 580-2 wordt dus even wennen. De 5,2 liter V10 drinkt behoorlijk, maar daar heeft Lamborghini iets op gevonden: bij lagere snelheden wordt de helft van de cilinders uitgeschakeld, waardoor je in feite slechts over een V5 beschikt.

Waarom geen Amerikaan?

In 2016 wil Cadillac de Europese producenten van luxeberlines de duvel aandoen. Mercedes, BMW en consoorten kijken maar best uit want de Cadillac CT6 beschikt over heel wat troeven. Een 3,0 liter biturbo V6 (400 pk), 360° camerasysteem, nachtzicht, voetgangerherkenning, touchpad, draadloos oplaadsysteem en Wi-Fi hotspot zijn maar enkele van zijn troeven. De Amerikanen mochten er in 2015 al van proeven, wij zijn dit jaar aan de beurt.

Italië versus Japan

De Fiat 124 Spider is het Italiaanse tweelingbroertje van de razend populaire Mazda MX-5. Veel substantiële verschillen met de Japanner zal je niet vinden, of het moest het centrale achteruitrijlicht zijn. Zin in een nog iets krachtiger beestje (denk aan 170 pk in plaats van 140)? Heb dan nog eventjes geduld en wacht tot de lancering van de gebruikelijke Abarth-versie van deze Spider.

Klap overleefd?

In 2016 zullen we zien of Volkswagen de klap van Dieselgate overleeft. De Beetle Dune zal eerst als hardtop beschikbaar zijn, pas op een later tijdstip volgt de cabrioversie. Of er iemand in ons land zit te wachten op deze zandvreter op wielen, is nog maar de vraag.

Bonjour Frankrijk!

Peugeot heeft de laatste jaren een positieve evolutie doorgemaakt, met de 308 R-Hybrid als voorlopig sluitstuk. Laat je niet misleiden door de ecopraat (plug-in hybride, benzine combineren met een elektromotor, enzovoort), heel milieuvriendelijk klinken de 493 pk en 730 Nm van de 308 R-Hybrid niet. In amper 4 seconden rij je 100 per uur! Peugeot blijft hondstrouw aan het concept dat eerder in Shanghai voorgesteld werd en daar kunnen we de Fransen alleen maar dankbaar voor zijn.

Met de B van Briljant Brits

Bentley en modder, het was nooit een geslaagd huwelijk. Tot nu want Bentley zet zwaar in op de Bentayga. Hij trekt even snel op als een Porsche Cayenne Turbo S, allemaal dankzij de machtige maar noodzakelijke 6,0 liter W12 motor die 3250 kilogram aan Britse luxe vooruit stuwt. Heb je nog ergens 215.000 euro liggen? Bestellen dan!

Uitstel maar geen afstel

Renault heeft de plannen voor een nieuwe Alpine enkele jaren moeten opbergen (bedankt, financiële crisis) maar nu zijn ze in Dieppe eindelijk klaar om Franse autogeschiedenis te schrijven. Feestjaar 2015 (Alpine bestond toen 60 jaar) is net niet gehaald maar laat dat geen domper op de feestvreugde zijn. De nieuwe Alpine belooft het A110-50 concept van enkele jaren geleden zo trouw mogelijk te blijven (gekruid met een fikse dosis Renault DeZir) en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Ambitieuze crossover

Heb je goed opgelet tijdens de Ronde van Frankrijk van afgelopen zomer? Dan heb je vast en zeker de Jaguar F-Pace al aan het werk gezien. Vanaf april 2016 zal deze afgeleide van de Jaguar C-X17 een centrale plaats innemen in de Jaguar-showrooms. Spannend allemaal want de F-Pace is Jaguars eerste SUV die het BMW (de X3), Audi (de Q5) of Porsche (de Macan) knap lastig moet maken.

Schoonmoeder als graadmeter

Aston Martin zwaait de DB9 uit en verwelkomt eind 2016 de DB11, die wel opgebouwd lijkt uit superlatieven. De neus is langer dan de DB9, maar enkel omdat de massieve 6,0 liter V12 anders te weinig plaats had. Wie het niet zo begrepen heeft op een overdaad aan pk's, kan gelukkig kiezen voor een 'bescheiden' V8. Volgens Andy Palmer, CEO van Aston Martin, zullen alle toekomstige Astons – en dus ook deze DB11 – een meer uitgesproken uiterlijk hebben dan voordien, met zijn schoonmoeder als graadmeter. "Als zij een model meteen herkent, is onze opdracht geslaagd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top