10 gewaagde inhaalmanoeuvres

Nieuws | Inhalen in het wegverkeer is per definitie iemand bewust passeren. Meestal gebeurt dat op een veilige, verantwoorde manier. Meestal, maar er zijn altijd uitzonderingen. Je raadt het al, die hebben we netjes voor jou opgezocht.Als we al geen fan van de Formule 1 waren, zijn we het deze zomer zeker geworden dankzij Max Verstappen. Tijdens de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps maakte Verstappen zijn concurrent Felipe Nasr ronduit belachelijk door hem langs rechts voorbij te steken. Hij reed toen ruim 310 kilometer per uur!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Inhalen in het wegverkeer is per definitie iemand bewust passeren. Meestal gebeurt dat op een veilige, verantwoorde manier. Meestal, maar er zijn altijd uitzonderingen. Je raadt het al, die hebben we netjes voor jou opgezocht.Als we al geen fan van de Formule 1 waren, zijn we het deze zomer zeker geworden dankzij Max Verstappen. Tijdens de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps maakte Verstappen zijn concurrent Felipe Nasr ronduit belachelijk door hem langs rechts voorbij te steken. Hij reed toen ruim 310 kilometer per uur!

Slechtsten van de klas

Slechte Europese chauffeurs? Italianen, Spanjaarden, Grieken, Albanezen, noem maar op, maar vergeet zeker de Belgen niet.Inderdaad, we moeten gewoon collectief toegeven dat we verschrikkelijk slecht rijden. Deze compilatie van een Belgische vrachtwagenchauffeur bewijst het meermaals. En het ergste van al: de man filmde op enkele dagen tijd genoeg materiaal bij elkaar voor een deel 2 én 3!

Poolse waaghalzen

Zit er iets in de Poolse cornflakes waardoor de Polen als een gek rondrijden?Deze vrachtwagenchauffeur filmde in geen 45 minuten tijd vijf bijna-doodervaringen in de vorm van meer dan geriskeerde inhaalmanoeuvres.

Eindbaas op twee wielen

Michal Maroši fietste zich twee jaar geleden de eeuwigheid in door na een valpartij zijn mountainbikemanche op spectaculaire wijze te winnen.Hoe hij in één bocht van plaats 3 naar de eerste plaats opklom, zie je een minuut ver in de video.

Tractorstunt

Als er iets is dat we ten stelligste afraden, is aan een snelheid van 120 kilometer per uur onder een tractor razen.De John Deere van dienst zal het amper voelen, jij zal het niet kunnen navertellen. Deze motorrijder heeft wél een straf verhaal klaar voor de kleinkinderen.

Mont Ventoux

Aan een snelheid van ongeveer 50-60 kilometer per uur de Mont Ventoux afdalen is snel genoeg.Zeker met een ligfiets. Niet zo voor de opgewonden Fransman in zijn Citroën Saxo.

Dodelijk ongeval

Geen tijd voor grapjes hier, dit is een bloedserieuze video van een crash op de afrit Aalter op de E40.Met dodelijke afloop, alsof de botsing op zich nog niet genoeg is. Als je wilt weten wat je vooral niet mag doen, moet je deze schokkende video helemaal tot het einde bekijken.

Te veel hooi op zijn vork

Eén vrachtwagen voorbijrijden is een koud kunstje.Twee is al iets moeilijker. Drie vrachtwagens is de kortste weg naar een natte broek.

Nissan vliegt voorbij

Eventjes gezond gas geven om een brede truck voorbij te steken, daar is niets mis mee.Wat de Nissan GT-R vervolgens doet, is van een heel andere orde. Instant karma noemen ze zoiets.

Glijpartij

Als de eigenaar van de Impreza dit manoeuvre bewust uitvoerde, is het een meesterlijk staaltje van stuurmanskunst.De kans is echter groter dat een overmoedige Rus veel te enthousiast aan het stuur rukte en zijn engelbewaarder vervolgens overuren liet draaien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top