De 10 populairste auto's in België

Nieuws | In de eerste helft van dit jaar werden in België net geen 290.000 wagens verkocht. De 10 populairste modellen waren op zich al goed voor 23,3 % van die verkoop. De kans is dus groot dat jij als kersverse auto-eigenaar gekozen hebt voor een van deze populaire klasbakken.Misschien is het wel een BMW 3-serie, met 4820 verkochte exemplaren de hekkensluiter van deze top-10. Dit jaar heeft de 3-Serie zijn veertigste kaarsje uitgeblazen, een eeuwigheid in autoland.

Door MediaForta

Deel dit nieuws

In de eerste helft van dit jaar werden in België net geen 290.000 wagens verkocht. De 10 populairste modellen waren op zich al goed voor 23,3 % van die verkoop. De kans is dus groot dat jij als kersverse auto-eigenaar gekozen hebt voor een van deze populaire klasbakken.Misschien is het wel een BMW 3-serie, met 4820 verkochte exemplaren de hekkensluiter van deze top-10. Dit jaar heeft de 3-Serie zijn veertigste kaarsje uitgeblazen, een eeuwigheid in autoland.

Publiekslieveling

De enige keer dat een Opel Corsa ooit een BMW verslagen heeft, is in deze top 10.De Corsa blijft met 4900 verkochte exemplaren een betaalbare Belgische publiekslieveling, hoe krakkemikkig zijn imago verder ook is. Wereldwijd rijden er meer dan 10 miljoen Corsa's rond, een straffe prestatie!

Goedkoop Audi-alternatief

We zijn blijkbaar in de moest minder flitsende hoek van de populairste Belgische wagens beland.De Volkswagen Polo kan je bezwaarlijk sportief noemen, maar dat hield de 5151 klanten begin dit jaar blijkbaar niet tegen. Wist je dat het model even oud is als de 3-serie van BMW? Inderdaad, veertig lentes jong!

Auto van het jaar

Dat de Peugeot 308 de top tien gehaald heeft, is eigenlijk geen verrassing.Hij was in 2014 namelijk de Europese Auto van het Jaar en zo'n titel heeft altijd invloed op de verkoopcijfers. 5311 chauffeurs rijden sinds dit jaar rond met een kersverse 308-leeuw.

Italiaanse dwerg

De kleintjes doen het opmerkelijk goed in België.De Polo en de Corsa hebben we al gehad en ook de Fiat 500 gooit hoge ogen. In totaal rijden er 5352 nieuwe Fiats rond op de Belgische wegen, goed voor op de kop af (we hebben het nageteld) 19 kilometer auto!

Hybride toppertje

Bij Audi hebben ze twee redenen om te juichen.Niet alleen bezet de A3 met 5506 verkochte exemplaren een solide vijfde plaats in deze lijst, het is in de top 10 de tweede populairste hybride auto. 170 Belgen hebben bewust voor een Audi A3 e-tron gekozen, waardoor de A3 enkel de Volkswagen Golf GTE (248 exemplaren) voor zich moet dulden.

24 jaar ervaring

Het overwicht van Renault is groot in België, dat zal je later in deze lijst vast en zeker merken.De Renault Clio bestaat sinds 1991 en won al twee keer de prijs van Auto van het Jaar. Zeer terecht, zo vonden begin dit jaar ook de 6976 nieuwe Clio-rijders.

Frans feestje

Hef de Marseillaise maar aan want er staan drie Franse auto's in de Belgische top vier!7268 kopers vonden in de eerste helft van dit jaar hun weg naar de Citroën dealer en werden daar verliefd op de C4.

VW-vlaggenschip

Waar je ook naartoe rijdt in België, je komt onderweg gegarandeerd een Volkswagen Golf tegen.Van dit model worden er meer verkocht (10.000) dan van de Passat (3721) en de Polo (5151) samen, om je maar een idee te geven. En toch is er één wagentje dat nóg beter presteert!

Mega-Mégane

Maar liefst 12056 Belgen konden zich niet inhouden tot het autosalon van Frankfurt van dit jaar, waar de nieuwste Renault Mégane (generatie IV) gepresenteerd is.Zij bestelden alvast de vorige versie, en waarom ook niet? De derde generatie kreeg eerder al twee facelifts en staat ondertussen dus helemaal op punt...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top