10 films die niet op een autowrak meer of minder keken

Nieuws | Is het je ook al opgevallen dat de laatste jaren verdacht meer motoren, boten, vliegtuigen en vooral auto's vernield worden in een film dan vroeger? Ok, de filmbudgetten zijn veel groter geworden, maar dat kan niet de enige verklaring zijn.'Gone in 60 Seconds' (het origineel uit 1974) toonde destijds hoe het moest met een totaal van 93 stukgereden wagens. Een sterke prestatie als je bedenkt dat het totale budget van de film een miezerige 150.000 dollar was!

Door MediaForta

Deel dit nieuws

Is het je ook al opgevallen dat de laatste jaren verdacht meer motoren, boten, vliegtuigen en vooral auto's vernield worden in een film dan vroeger? Ok, de filmbudgetten zijn veel groter geworden, maar dat kan niet de enige verklaring zijn.'Gone in 60 Seconds' (het origineel uit 1974) toonde destijds hoe het moest met een totaal van 93 stukgereden wagens. Een sterke prestatie als je bedenkt dat het totale budget van de film een miezerige 150.000 dollar was!

The Blues Brothers

John Landis, de regisseur van 'The Blues Brothers', had in 1980 niet minder dan 60 politiewagens gekocht voor 400 dollar per stuk.Voor de grote achtervolgingsscène alleen al! Achteraf kond 103 auto's niet meer gereanimeerd worden, een wereldrecord dat pas in 1998 scherper gesteld werd door... Blues Brothers 2000! Niet onbelangrijk detail: de regisseur van 'Blues Brothers 2000' was John Landis die met 104 wrakken zo zijn eigen wereldrecord verbeterde.

GI Joe

Over de kwaliteit van 'GI Joe: The Rise of Cobra' uit 2009 gaan we het hier niet hebben, die is toch barslecht.De 112 kapotte auto's waren wél voldoende om het record van 'Blues Brothers 2000' te overtreffen!

A Good Day to Die Hard

Met de vijfde en meest overbodige film uit de Die Hard-reeks heeft regisseur John Moore een van de meest kostelijke actiefilms ooit gemaakt.Tenminste wat het budget voor vierwielers betreft. In 'A Good Day to Die Hard' (2013) vernielde Moore BMW's, Mercedessen, een Lamborghini en alle andere supercars waar hij zijn hand op kon leggen. 518 wagens liepen zware schade op, 132 andere modellen werden meteen total loss verklaard. Kostprijs van Moore's wagenfixatie: 11 miljoen dollar.

The Junkman

Twintig jaar lang wist 'The Junkman' (1982) het wereldrecord van meeste vernielde wagens én vliegtuigen in één film te behouden, tot The Matrix Reloaded in de zalen verscheen.Regisseur en schrijver H.B. Halicki was in 1974 ook betrokken bij 'Gone in 60 Seconds' en wilde zijn eigen record verpulveren. Opdracht geslaagd met 150 autowrakken.

Furious Seven

'Furious Seven' (2015) zullen we ons altijd herinneren als de allerlaatste film van Paul Walker.Dat er tijdens de opnames 230 wagens aan gingen, is opeens bijzaak.

The Dukes of Hazzard

Wanneer wij naar 'The Dukes of Hazzard' (de versie uit 2005) gekeken hebben, onthouden we achteraf vooral Jessica Simpson in de rol van Daisy Duke.Daar komt vanaf nu het weetje bij dat er niet minder dan 27 identieke Dodge Chargers nodig waren om de stunts te filmen (de meeste haalden de laatste opnamedag niet). Volgens de filmploeg werden er 250 wagens naar de autohemel gereden!

Fast 5

Voor een filmreeks die puur rond opgevoerde auto's draait, worden er tijdens de opnames verdacht veel auto's in de prak gereden.Volgens de overlevering zouden Vin Diesel en zijn kompanen in 'Fast 5' (2011) niet minder dan 260 wagens versleten hebben. Dat zijn een hele berg aanrijdingsformulieren.

The Matrix Reloaded

Waarschijnlijk wisten ze bij General Motors niet waar ze aan begonnen toen ze 300 wagens beloofden aan de Wachowski broertjes.Na de opnames van 'The Matrix Reloaded' uit 2003 kreeg de Amerikaanse autogigant netjes... 300 perte totales teruggestuurd.

Transformers 3

Moet er nog een ontploffing zijn? Dan heb je regisseur Michael Bay nodig.In totaal verwoestte hij 532 (!) wagens tijdens diverse takes voor de blockbuster Transformers 3 uit 2011. Al moeten we er eerlijkheidshave bij vermelden dat de gebruikte auto's sowieso tot kleine kubusjes geperst zouden worden omdat ze voor de opnames van Transformers 3 allemaal waterschade hadden opgelopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top