Brussel

Vandaag
 • 20°
 • 8%
 • OZO 7km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

Supercars worden hopeloos in de prak gereden

Supercars worden hopeloos in de prak gereden © -

Je hebt jarenlang keihard gewerkt en elke cent te veel opzij gezet om eindelijk je droomwagen te kunnen kopen. Een Bugatti Veyron! Tijd voor een rustig ritje langs een idyllisch meer. Maar dan moet je wel met de voeten op het droge blijven. Het bewijs is wel geleverd: een Bugatti blijft wel degelijk drijven.
 
Een nieuwe auto nodig?

Duurste kettingbotsing

Duurste kettingbotsing

De duurste autocrash ooit gebeurde eind vorig jaar op Japans grondgebied. Bij een kettingbotsing met veertien wagens waren acht Ferrari's betrokken, een Lamborghini en twee Mercedessen. Uiteindelijk waren de peperdure wagens niet meer waard dan een gemiddelde broodrooster. Rijp voor de sloop, stuk voor stuk.

Franse rijstijl

Franse rijstijl

In Monaco is de kans net ietsjes groter dat je op een luxewagen stoot, maar dit is er zwaar over. In hartje Monaco botsten enkele weken geleden nog maar een Bentley Azure, een Mercedes S-Klasse, een Ferrari F430, een Aston Martin Rapide en een Porsche 911 met elkaar. Doe je rondje bij de autodealer en reken zelf maar uit hoeveel miljoenen er zo weggegooid zijn. Wij doen het niet, dat is gewoon te deprimerend voor woorden. De Vlaamse getuigen amuseerden zich zo te horen kostelijk.

Afro-Amerikaan achter het stuur

Afro-Amerikaan achter het stuur

De crash van acteur Eddie Griffin uit 2007 blijft te mooi om waar te zijn. Niet omdat hij een Ferrari Enzo aan gort rijdt of omdat hij beroemd is, wel omdat hij even voordien nog voor de camera een grapje maakte met de uitspraak "a brother can't drive". Om zijn statement even later nog wat extra kracht bij te zetten op het circuit.

Dommeriken

Dommeriken

De filmer had al zo'n vaag vermoeden toen hij deze twee Corvettes klaar zag staan voor een rood licht. "Eens kijken hoe dom deze venten zijn" horen we hem nog zeggen. En jawel, zijn vermoeden werd enkele seconden later al bevestigd. "Die zag ik aankomen!"

Italiaanse brokken

Italiaanse brokken

Het is hoegenaamd geen uitdaging om een filmpje te vinden van een crashende Lamborghini. Ons oog viel toch op deze Murciélago, die de brute pech heeft dat zijn eigenaar moeite heeft met het gaspedaal. Volgens de chauffeur moest hij uitwijken voor een andere wagen. En de arme palmboom? Die hebben ze laten inslapen, hij was hopeloos verloren.

Met het schaamrood

Met het schaamrood

Kom, we kunnen het niet laten. Zelfs vanuit stilstand vertrekken en aan het stuur draaien is teveel gevraagd voor sommige (Lambo)chauffeurs. In tegenstelling tot de chauffeur van het vorige filmpje, zet dit exemplaar het wel meteen op een lopen. Blijkbaar schaamt hij zich te veel voor zijn klunzigheid. En terecht!

Rijkeluiswedstrijd

Rijkeluiswedstrijd

Tijdens elke editie van de Gumball-rally crashen er wel een paar luxewagens. Dit exemplaar, een statige Rolls Royce, trok die dag in het landelijke Kroatië aan het kortste eind. De meeste deelnemers malen echter niet om een schram of een bluts meer of minder, zij hebben vaak reservewagens klaarstaan om meteen weer verder te karren.

Belgisch-Nederlands onderonsje

Belgisch-Nederlands onderonsje

Een Maybach is het nec plus ultra op autovlak. Dé luxewagen bij uitstek. Spijtig dan dat deze Belgische eigenaar vergeten was om een stel parkeersensoren te bestellen. Zo zie je maar dat een peperdure slee geen garantie is dat je ook even goed rijdt als Michael Schumacher. Misschien toch maar beter overschakelen op een Volkswagen Polo, Fiat 500 of Peugeot 1007, om maar een paar mini's te noemen?