10 machtige dienstwagens

Nieuws | Politieagenten, brandweerlui, spoedartsen en ambulanciers, ook zij kunnen een supercar op zijn tijd best appreciëren.

Door

Deel dit nieuws

Politieagenten, brandweerlui, spoedartsen en ambulanciers, ook zij kunnen een supercar op zijn tijd best appreciëren. Doorgaans verwacht je de snelle wagens in de garage van het plaatselijke politiekantoor, maar daar denkt Mercedes anders over. Speciaal voor de dokter met de zware voet werkte Mercedes-Benz twee jaar geleden een SLS-AMG-versie uit van een MUG-wagen. De SLS AMG Notartz bleef twee jaar geleden spijtig genoeg bij een studie. Gelukkig zijn er machtige dienstwagens genoeg die wél de weg gehaald hebben.

Medische racecarrière

Wel alive and kicking: een BMW X6 xDrive50i die patiënten aan een rotvaart naar de intensive care brengt. Er bestaan inderdaad ruimere modellen, al hebben we tot nu toe nog geen enkele (Duitse) patiënt horen klagen. De ambulanciers ook niet want die beschikken plots over een 4.4l twinturbo V8 die 407 pk genereert.

Laagvlieger

Als Australische agent zouden wij ook een gat in de lucht springen wanneer we de sleutels van een gloednieuwe Lotus Exige overhandigd krijgen. Alleszins een pak beter dan de Fiat 500's of een Alfa Romeo MiTo waarin zijn collega's zich moeten verplaatsen...

Heet model

Als je deze knalgele Corvette C7 Stingray voor je deur ziet parkeren, is de brandweer wel de laatste aan wie je denkt. En toch hebben de blussers van Dubai zo'n beest tot hun beschikking. Misschien vonden ze het wel nodig om het wagenpark van de plaatselijke politie te evenaren ? (zie verderop in deze lijst)

Schone schijn

Enkele jaren geleden deed de Londense politie lekker stoer met een knalgele Lamborghini Murcielago, maar achteraf gezien was het allemaal slechts schijn. De Britse politie had de knaller in bruikleen in de hoop zo meer jongeren warm te maken om bobby te worden. Na enkele maandjes promotie voeren mocht het ding weer naar de dealer, ongetwijfeld tot spijt van het plaatselijke politiekorps.

M'as-tu vu?

In Dubai moeten ze eens goed lachen met Londen. Waarom zouden ze immers een Lambo moeten lenen wanneer je hem evengoed kunt kopen? Staan ook in de politiegarage: een Mercedes SLS-AMG en een Bentley Continental GT. Achtervolgingen zijn er een stuk gemakkelijker op geworden in de golfstaat, al moeten de modellen vooral de rijkdom van het landje etaleren.

Burnout

Is het niet de bedoeling dat de brandweer rook bestrijdt in plaats van rook maakt? Maak je geen zorgen, achter het stuur van deze (opgevoerde?) brandweerwagen zitten geen brandweerlui maar enkele dolgelukkige zoontjes die van hun vader even met een oude truck mogen dollen. Natuurlijk denk je dan in de eerste plaats aan een burnout!

Smile!

Je hebt hier natuurlijk al lang een Nissan GT-R in herkend. Nu alleen nog de locatie: Abu Dhabi. De plaatselijke verkeerspolitie rijdt er ongetwijfeld met een kamerbrede glimlach mee rond, op zoek naar allerlei vandalen, boeven en ander gespuis.

Roadtrip

De Mercedes- en BMW-ambulances hebben we al achter de rug. Tijd voor een Porsche, in dit geval de Porsche Cayenne S. In dit model geen achterbank of passagiersstoel, wel ruimte voor de brancard en één extra stoeltje voor de begeleider van de patiënt. Deze Cayenne kan je spotten op de bedrijfsterreinen van Porsche zelf. Zin in een roadtripje naar Zuffenhausen?

Suprematie

Alles is beter in Duitsland, op hun gevoel voor humor na dan. Reken maar dat we doodbraaf rondsnorren op de Autobahn, in de wetenschap dat er elk moment een Brabus CLS Rocket kan opduiken. Onder de kap: een twinturbo V12 die 720 pk produceert, goed voor een topsnelheid van ruim 365 kilometer per uur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top