Motorstunts op het randje

Nieuws | Motorstunts op het randje

Door

Deel dit nieuws

De meeste motorrijders houden zich gelukkig braaf aan de verkeersregels. Hier en daar zit er toch een cowboy tussen die het niet kan laten. In sommige gevallen was er een camera in de buurt die alles registreerde. Goed voor ons, niet altijd even positief voor de motorrijder in kwestie. Deze 'Joe Blow', een Canadees van 25, plaatste zijn racefilm op YouTube, tot de politie hem bij de kraag vatte. De motor werd in beslag genomen en Joe mocht uitleggen waarom hij onverzekerd rondreed aan 299 per uur en 25 verkeersboetes nog steeds niet betaald had.

Motorstunts op het randje

Onze vriend hier presteert al rijdend wat de meesten onder ons nog niet eens bij volledige stilstand kunnen. Aan zelfvertrouwen bij deze in leder gehulde gymnast duidelijk geen gebrek, tot hij ooit op zijn bek gaat...

Motorstunts op het randje

Haast iedereen heeft de volgende instant klassieker al eens gezien op het internet. Motorrijder ziet tractor, denk een fractie van een seconde na en rijdt er zonder twijfelen onderdoor. Het enige waar wij de hele tijd aan moesten denken was: verander nu niet van rijstrook!

Motorstunts op het randje

Enkele jaren geleden probeerde de Australiër Robbie Maddison op de Arc de Triomphe in Las Vegas te springen. 29 meter later stond hij hoog en droog te zwaaien naar het publiek, om zich meteen daarna weer in een diepte van 24 meter te storten. De man staat bekend om zijn stunts: eind vorig jaar nog probeerde hij het afstandsrecord van Ryan Capes (zie verder) te verbreken, maar hij faalde spijtig genoeg.

Motorstunts op het randje

We kunnen er best mee leven dat je met je motorfiets gaat rondscheuren op een stuk tarmac van een verlaten vliegveld. Zelfs al haal je snelheden tot boven de 330 per uur op één wiel. Daarmee doe je alleen jezelf pijn. Maar om dat daarna nog eens dunnetjes over te doen op de openbare weg, is net een stap te ver.

Motorstunts op het randje

Ryan Capes ziet zichzelf als de nieuwe Evel Knievel en probeert met zijn motor zo ver mogelijke sprongen tot een goed einde te brengen. In deze video overbrugt hij zomaar eventjes 119 meter in de lucht! Als het van Robbie Maddison afhangt, is hij zijn record binnenkort kwijt...

Motorstunts op het randje

Vergeet even het bataljon grijze maatpakken in de tribune, de echte helden zijn hier de politieagenten. Tijdens een parade in 1953 toonden de Italiaanse zwaantjes wat ze waard zijn op twee wielen. Blijkbaar rijden niet alle Italianen als een gek rond.

Motorstunts op het randje

Als je dan toch per se aan je kersverse liefje wilt tonen wat je allemaal niet kan met je groene motor, zorg er dan eerst voor dat je het verschil kent tussen (plank)gas en de rem. Deze onfortuinlijke stuntman slaat zo wel een erg mal figuur.

Motorstunts op het randje

Als we deze beelden mogen geloven, rijdt geen enkele motor nog op zijn twee wielen rond. De burnouts en wheelies vliegen ons om de oren, al bewijst het fragment vanaf 4'40" dat niet iedereen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen is. Beschermende kledij? Nog nooit van gehoord.

Motorstunts op het randje

Sommige motorstunts lopen goed af, en toch valt er zware schade op te meten. Deze Indische stuntman in de dop kijkt de volgende keer beter twee keer achterom om te zien of er geen andere voertuigen in aantocht zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top