Brussel

Vandaag
 • 17°
 • 3%
 • WZW 11km/u
Het weer voor 10 dagen

Kies je teken title

 • ram
 • stier
 • tweelingen
 • kreeft
 • leeuw
 • maagd
 • weegschaal
 • schorpioen
 • boogschutter
 • steenbok
 • waterman
 • vissen

10 must have apps voor je auto!

Smartphones zijn per definitie mobiel en vormen daardoor op heel natuurlijke wijze een waardevolle ondersteuning voor mobiliteit. Zij nemen bijgevolg plaats in de auto met tal van heel handige applicaties, of soms met apps gewoon voor de fun.

Bewaking op afstand (Volvo) (Gratis – iPhone, Android)

Bewaking op afstand (Volvo) (Gratis – iPhone, Android) © -

Met deze app kan je voortaan je Volvo bewaken en bedienen met je smartphone. De voorwaarden om van deze app gebruik te maken? Natuurlijk in het bezit zijn van een Volvo (vanaf bouwjaar 2012) en over een iPhone of een Android smartphone beschikken. Verder is deze uitbreiding van de dienst Volvo On Call, die bij een ongeval of spoedgeval een directe verbinding maakt met een callcenter, gratis beschikbaar.
 
Deze applicatie biedt een aantal gadgets aan. Behalve dat deze app een alarm stuurt bij een poging tot diefstal, komt zij zowel goed van pas als je oriëntatievermogen het laat afweten (met een plaatsbepaler die aangeeft waar je je wagen hebt geparkeerd en de richting die je uit moet om hem terug te vinden), als wanneer je echt met je hoofd in de wolken zit (de claxon en de knipperlichten kunnen op afstand worden aangezet om hem perfect te lokaliseren).

Very carbu (1,59 euro – iPhone, Android)

Very carbu (1,59 euro – iPhone, Android) © -

De onmisbare app om brandstof te besparen. Kies jouw type brandstof, activeer de geolocatie of selecteer een stad, en je krijgt dadelijk de lijst van de goedkoopste benzinestations in de buurt. Heel praktisch en economisch.

iCoyote (1,59 euro – iPhone, Android)

iCoyote (1,59 euro – iPhone, Android) © -

Deze app, die op het randje van de wettelijkheid balanceert, vormt eigenlijk een community van autobestuurders die elkaar de posities van vaste radars doorspelen (wat eventueel dubbel op zal blijken met de gps). Maar de app biedt bestuurders vooral de gelegenheid om direct de mobíele radars te signaleren en ook andere "hinder" in het verkeer, zoals werkzaamheden of ongevallen. Dit werkt natuurlijk alleen als een bestuurder die als voorligger over hetzelfde traject rijdt, hetzelfde systeem gebruikt en eraan denkt het probleem in kwestie te melden.

Tomtom Navigator (1,59 euro – iPhone, Android)

Tomtom Navigator (1,59 euro – iPhone, Android) © -

Ben je het beu om onderweg verloren te rijden? De goede oplossing heet TomTom France, de gps-applicatie van het bekende merk. Het programma, met zijn heldere en gebruiksvriendelijke interface, werkt zoals een mobiele gps, met vanzelfsprekend directe navigatie en steminstructies inbegrepen. De bediening is eenvoudig: het volstaat om je vertrekpunt en bestemming in te voeren, vervolgens het programma de meest voor de hand liggende route te laten berekenen, op basis van je voorkeuren: rijtijd of spaarmodus.

goPark Park, tag & go (18,99 Euro iPhone, 1,39 euro Android)

goPark Park, tag & go (18,99 Euro iPhone, 1,39 euro Android) © -

Bericht aan de verstrooiden, die bij het verlaten van de supermarkt of het voetbalstadion niet meer weten waar ze hun auto hebben geparkeerd. goPark maakt van dit ongemak voorgoed een non-event. Zodra je je auto hebt geparkeerd, open je de applicatie. Het programma registreert dan de gps-gegevens van de plaats. Voor ondergrondse of bovengrondse parkeergarages, kan je eveneens een verdieping, een zone en een plaatsnummer mee ingeven. Het systeem maakt gebruik van Google Maps, waarmee het een luchtaanzicht en/of een route weergeeft die je tot bij je wagen leidt.

Park Info (alleen in het Frans beschikbaar)

Park Info (alleen in het Frans beschikbaar) © -

Je hoeft niet meer verschillende volle parkeergarages binnen te rijden om uiteindelijk een plaatsje buiten te vinden. Deze app houdt in realtime de beschikbaarheid van de openbare parkeerplaatsen bij! (momenteel echter alleen in Ile-de-France beschikbaar) De werking ervan is beduidend gemakkelijker dan een parkeerplaatsje te vinden. Stel je voorkeuren in (betaalwijze, toegankelijkheid,...) en bekijk de gedetailleerde plattegrond met openbare parkeergelegenheden in de buurt. Eenvoudig en praktisch als je vaak met de wagen naar Parijs gaat.

Comuto (Gratis – iPhone, Android)

Comuto (Gratis – iPhone, Android) © -

Met deze applicatie kan je samenrijden zonder uren met je duim omhoog langs de weg te staan. Vraag of bied een gedeelde rit aan door je vertrekpunt, je bestemming en de datum van je traject op te geven, evenals het aantal benodigde of beschikbare plaatsen en de prijs per persoon. Stel je kandidaat of zoek een aanbod via het dialoogvenster van de applicatie. En daar gaan we!

Zérotracas (Gratis – iPhone, Android)

Zérotracas (Gratis – iPhone, Android) © -

De smartphone verandert in een alcoholtest om een BOB aan te stellen. De deelnemers kiezen een kleur en de applicatie loot er een uit. Degene wiens kleur geloot werd, belooft dat hij de toegelaten hoeveelheid alcohol niet overschrijdt, zodat hij aan het eind van de avond achter het stuur kan plaatsnemen. Wanneer de bestuurder de weg op wil gaan, voert hij zijn alcoholverbruik en zijn profiel in en blaast hij in de micro om het alcoholgehalte in zijn bloed te kennen. Test je positief? Zérotracas stelt je dan voor om een vriend te bellen die je naar huis rijdt, of om gewaarschuwd te worden zodra je terug mag rijden of om een nuchtere chauffeur te kiezen.

Extraction zones (Gratis – iPhone)

Extraction zones (Gratis – iPhone) © -

De app die je liever niet nodig hebt. Zij verschaft namelijk de hulpverleners die op een plaats van ongeval zijn gestuurd om de slachtoffers uit een gecrashte auto te bevrijden, een volledig en gedetailleerd plan van het interieur van een hele reeks auto´s, met inbegrip van de materiaalsamenstelling om zo nodig te weten waar ze de wagen moeten opensnijden, welke gevoelige punten ze moeten vermijden, zodat ze bijvoorbeeld de brandstoftank niet doorboren (kan handig zijn!).

Renault Trucks Deliver Eye (Gratis – iPhone, Android)

Renault Trucks Deliver Eye (Gratis – iPhone, Android) © -

Slecht nieuws voor de oprechtheid: zij heeft haar statuut als allerlaatste bewijs verloren wanneer een pakje beschadigd arriveert of als de chauffeur er twee uur langer heeft over gedaan om op bestemming te geraken. Met deze app, die zo simpel is als de knop van een fototoestel indrukken, kan de chauffeur een foto maken (met datum en uur wel te verstaan!) van een beschadigd pakje bij het laden, of van een file, om ze vervolgens aan zijn baas te versturen zodat hij een eventuele schade of een vertraging kan rechtvaardigen, onafhankelijk van zijn (heel) goede wil.

BeTrafic (Gratis – iPhone, Android)

BeTrafic (Gratis – iPhone, Android)	© -

De autosnelwegen in ons land staan vol met camera´s die bedoeld zijn om het autoverkeer in het oog te houden. En daar heeft deze app een goed idee op gevonden: alle beelden verzamelen en in een klik toegankelijk maken op een mobiele applicatie. Kortom, BeTrafic is een van de beste apps waarmee je op de hoogte kunt blijven van de verkeersevolutie.