10 beste gps-apps

Nieuws | Je smartphone of tablet is standaard uitgerust met een navigatietool. Toch kun je eenvoudig switchen. Wij zetten je onze tien favoriete gps-apps op een rijtje.

Door

Deel dit nieuws

Je smartphone of tablet is standaard uitgerust met een navigatietool. Toch kun je eenvoudig switchen. Wij zetten je onze tien favoriete gps-apps op een rijtje. Android-apparaten zijn voorzien van Google Maps, een krachtige tool om zowel te voet, met de fiets of auto je weg te vinden. Voor heel wat grote steden zijn er zelfs instructies voor het openbaar vervoer.


Apple Kaarten

Wie een iOS-apparaat in huis haalt, krijgt daar Apple Kaarten bij. Dit is een goede tool om op verschillende manieren in 3D doorheen de wereld te navigeren. Opmerkelijk zijn de Flyover-tours waarmee je een soort helikopterview krijgt van grote steden.

HERE Maps

Nokia heeft speciaal voor Windows Phone HERE Maps ontwikkeld. Handig is dat je altijd offline steun kunt krijgen zodat je nooit meer verloren loopt of rijdt. Dienstregelingen van het openbaar vervoer kun je in een tik en veeg opvragen. Sinds kort is de app ook beschikbaar voor Android.

Waze

Niet tevreden met de standaard navigatie-app? Dan kun je ook zelf een app zoeken. Waze is volledig gratis voor alle platformen en biedt naast accurate navigatietips van andere gebruikers ook file-informatie en benzineprijzen.

CoPilot

Een andere multiplatformtool is CoPilot. De app met in-app-aankopen staat gekend voor prima offline navigatie met alternatieve routeplanning bij druk verkeer of ongelukken. Handig zijn de duizenden ingebakken POI's.

Sygic Europe

Door de vele goede gratis apps daalt de populariteit van betaalde navigatietools. Sygic Europe kost wel wat maar is dan ook steengoed. Offline kaarten, miljoenen POI's, gebaseerd op TomTom-kaarten, bruikbaar als Head Up Display, opties om tolwegen te vermijden, rijstrookhulp, waarschuwingen bij het overschrijden van snelheidslimieten... Deze app is niet voor niets meer dan 60 miljoen keer geïnstalleerd.

NAVIGON Europe

Een andere populaire navigatie-app is NAVIGON. Met flink wat aandacht voor design en een rits handige functionaliteiten zoals rijstrookassistentie en live verkeerinformatie is dit een gps-tool die zijn geld meer dan waard is. Beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Navfree

Een gratis tool met offline kaarten en streetview? Navfree maakt gebruik van publieke kaartdata en vraagt om eventuele correcties aan te brengen om 100% correcte kaartinformatie te kunnen aanbieden. Ideaal om offline in het buitenland te gebruiken!

TomTom Europa

We geven toe dat de TomTom-apps een flinke duit kosten, maar ze zijn de investering wel waard. Rijstrookaanwijzingen, de mogelijkheid om kaarten offline te gebruiken, dagelijks gratis kaartaanpassingen, verkeersinformatie, flitsers, ondersteuning tijdens het telefoneren, ... Dit is een must have app voor wie veel onderweg is.

Maps 3D

Op zoek naar een navigatie-app om te wandelen, fietsen of skiën? Maps 3D geeft bergen en dalen in 3D weer en onthoudt je afgelegde route. Bovendien is er een real-time hoogtemeter ingebouwd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top