Geniet van het uitzicht met deze panoramische daken

Nieuws | Een panoramisch dak is een meerwaarde voor elke wagen (behalve dan de Fiat Multipla, die viel vanaf het begin niet te redden)...

Door

Deel dit nieuws

Een panoramisch dak is een meerwaarde voor elke wagen (behalve dan de Fiat Multipla, die viel vanaf het begin niet te redden). Tegelijk is zo'n panoramisch dak niet zonder gevaar: in het verleden riepen automerken als Audi, Hyundai en Nissan duizenden modellen terug omdat het panoramische dak in sommige gevallen onderweg versplinterde. Dat gaat hopelijk niet op voor de Ferrari FF met panoramisch dak dat doorgetrokken is tot de kofferbak. Er zijn echt wel mooiere Ferrari's op de markt maar zou jij ooit nee zeggen tegen dit exemplaar?

Zweeds concept

Saab heeft woelige tijden gekend, om het zacht uit te drukken. Het bedrijf stootte afdelingen af, stopte met de serieproductie van wagens en werd meerdere keren opgekocht door geïnteresseerde bedrijven die bloed roken. Daarom is het extra spijtig dat de Saab Phoenix uit 2011 eigenlijk voor niets bedacht is. Heb je dat dak al eens goed bekeken?

Gemoedstoestand

Heb je een Maybach 62 op het oog? Dan heb je ergens grofweg 300.000 tot een half miljoen euro waar je anders toch niets mee deed. Maybachs kosten handenvol geld maar dan krijg je ook wat. Zoals een 'electro-transparant panoramisch glazen dak' dat elektronisch aangepast kan worden (drie standen) om beter te passen bij de gemoedstoestand van de passagiers.

Opbergbaar

Doet de Artega GT een belletje rinkelen? Ja? Proficiat want er zijn er niet veel die daar al ooit van gehoord hebben. Het Duitse merk verraste vriend en vijand enkele jaren geleden met de GT, een sportwagen die een glazen dak gekregen had. Eentje dat je onderweg - tijdens het rijden! - zelfs netjes kon wegbergen.

Mooi idee

Waarom, BASF? Waarom koos je destijds uitgerekend voor een Smart om een nieuw autoconcept voor te stellen? Het dak van de wagen is bezaaid met doorzichtige zonnepanelen die tegelijk als panoramisch dak dienst doen, als mobiele batterijlader en als verlichtingsbron.

Hoger kader

Met de Jaguar XJ Ultimate begeeft het Britse merk zich nog agressiever op de gegeerde markt van het hoger kader, managers en andere notarissen. Dat hij ondertussen als een soort zelfbouwpakket in India gemaakt wordt, vergeten we dan gemakshalve even. Geef toe, hij staat toch perfect naast je privéjet?

Uitzicht

Het Peugeot 908 RC concept kreeg een gigantisch panoramisch dak van 3 vierkante meter waar we destijds – en nog altijd trouwens – meteen wild van waren. Ondertussen weten we waar de Fransen met dit idee heen zijn gegaan voor de consument (De RCZ), gelukkig hebben ze de eerdere ideeën grotendeels behouden.

Compensatiedrang

De Range Rover Evoque, het betaalbaardere broertje van de Sport, komt met een piepkleine achterruit. Compenseer dat tergend gebrek aan glas met een panoramisch dak en alles is weer in orde! Buiten het feit dat je amper geparkeerd geraakt zonder sensoren en bijhorende parkeercamera, dat dan weer wel.

Spieken in een supercar

Wat is – of beter gezegd was – er nog beter dan een Spyker supercar voor de deur geparkeerd hebben? Een Spyker met glazen dak natuurlijk zodat iedereen meteen zag hoe luxueus jij rondtufte. Spijtig dat ze bij de Spyker B6 Venator kozen voor de meest kitscherige verlichting in het interieur, maar dat blijft een detail.

Bovenaanzicht

Ziet deze Volvo S60 er in 'God Mode' niet adembenemend uit? Wedden dat je echt elke wagen er sexy uit kunt laten zien van bovenaf?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top