Wist je dit al over leasewagens?

Nieuws | In plaats van een (dure) wagen meteen te kopen, kan je hem ook leasen. Na enkele jaren betaal je dan het restbedrag af. Er bestaat ook zoiets als leasen op korte termijn, pakweg voor een paar maanden. De twee populairste modellen kunnen niet meer van elkaar verschillen. De absolute topper op de korte termijn leasemarkt is de Mercedes-Benz C250 CDI Sport, gevolgd door een bescheiden Open Corsa 1.4 SE.

Door

Deel dit nieuws

In plaats van een (dure) wagen meteen te kopen, kan je hem ook leasen. Na enkele jaren betaal je dan het restbedrag af. Er bestaat ook zoiets als leasen op korte termijn, pakweg voor een paar maanden. De twee populairste modellen kunnen niet meer van elkaar verschillen. De absolute topper op de korte termijn leasemarkt is de Mercedes-Benz C250 CDI Sport, gevolgd door een bescheiden Open Corsa 1.4 SE.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Stof vergaren

Een leasewagen is in veel gevallen een overbodig luxeproduct. De cijfers spreken boekdelen: één derde van alle leasewagens wordt slechts eenmaal per week gebruikt, en dan nog. Een achtste van alle leasewagens dient enkel om naar en van het werk te rijden en daarbuiten verzamelen deze koekblikken welgeteld nul rijkilometers.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Terug in stijgende lijn

In Europa rijden er steeds meer geleasde wagens rond. In september 2013 bijvoorbeeld waren er dat 6 procent meer dan in september 2012. Vooral in Spanje lusten ze de formule wel, met een stijging van maar liefst 30 procent. In totaal vind je op ons continent nu grofweg één miljoen geleasde wagens terug.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

De grote drie

De Mercedes-Benz C250 hebben we al gehad, maar er is meer. Consultants, of beter gezegd de helft ervan, beperkt zich tot amper drie leasemerken. Geen BMW, Volvo of Mercedes maar wel Volkswagen (25 %), Audi (12 %) en Renault (10 %) dragen de voorkeur tegenwoordig weg.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Waarde

De eerste leasewagen is gemiddeld zo'n 22.000 euro waard in de showroom. Leasers die hun pensioen naderen, doen daar nog eens evenveel bij en rijden met een cataloguswaarde van ruwweg 45.000 euro rond.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Strijd der seksen

Mannen en vrouwen neigen duidelijk naar andere merken wanneer ze de keuze krijgen. Mannelijke leasers grijpen vaker naar een Audi dan vrouwen (respectievelijk 13 en 10 %), terwijl vrouwen een bescheiden Volkswagen verkiezen (31 %, bij de mannen is dat 23 %).

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Boetes

Laksheid troef in leaseland. Aan een achtste van alle overtredingen waarbij een leasewagen in de fout ging, ligt foutief parkeren aan de basis. Van parkeerschijven hebben we geen kaas gegeten en een gehandicaptenparking ligt vooral lekker dicht bij de voordeur. Dat kan véél beter.

Breng een virtueel bezoek aan het Autosalon van Brussel 2015

Kostenbesparend

België verstikt nu al onder het fileleed in steden zoals Antwerpen of Brussel. En dan te denken dat de Belgische banken dit jaar samen 10.000 geleasde wagens extra de weg op sturen. Ze doen dit vooral om kosten te besparen naar hun werknemers toe, maar echt milieuvriendelijk kan je het bezwaarlijk noemen.

Hondstrouw

Eerder lazen we al dat Volkswagen, Renault en Audi de favoriete merken zijn van dit moment. Niet bij bedrijfsleiders, waar Volvo en BMW de plak zwaaien. Bedrijfleiders blijven trouw aan hun merk: 94 % van de Volvorijders keert bij de keuze van een volgende wagen terug naar Zweden, om nog maar te zwijgen van de monsterscore van 97 % bij BMW! Daar kunnen Volkswagen (78 %), Audi (79 %) en vooral Renault (een beschamende 65 %) een puntje aan zuigen.

De gevaarlijkste

Een uitsmijter van jewelste: vrouwen met een leasewagen onder de kont rijden beduidend slechter dan hun mannelijke tegenhangers. Hoe slecht? Wel, ze sprokkelen op een jaar tijd gemiddeld 30 % meer snelheidsboetes bij elkaar, zo ontdekte Athlon Car Lease. De áller-áller-állerslechtsten zijn vrouwen met een geleasde Porsche. Per 10.000 kilometer op de teller schuift de postbode 6,2 verse boetes in de brievenbus. Zien we daar geen Cayenne naderen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top