Welkom in de 1000 pk-club!

Nieuws | De meeste sportwagens van meer dan 1000 pk zijn blitse bakken waar je niet naast kunt kijken. In vergelijking daarmee valt de Bristol Fighter T maar bescheiden uit. Laat je niet misleiden: deze Britse wagen rijdt met een aangepaste V10 van Chrysler die 1012 pk produceert! De topsnelheid is beperkt tot een "meer dan voldoende" 362 km/u, terwijl hij zonder moeite tot 430 km/u zou kunnen klimmen.

Door

Deel dit nieuws

De meeste sportwagens van meer dan 1000 pk zijn blitse bakken waar je niet naast kunt kijken. In vergelijking daarmee valt de Bristol Fighter T maar bescheiden uit. Laat je niet misleiden: deze Britse wagen rijdt met een aangepaste V10 van Chrysler die 1012 pk produceert! De topsnelheid is beperkt tot een "meer dan voldoende" 362 km/u, terwijl hij zonder moeite tot 430 km/u zou kunnen klimmen.

 

Biosportwagen

Hij haalt het met de hakken over de sloot, al volstaan de 1018 pk van de Koenigsegg CCXR toch om hem in te leiden in de selecte club van 1000 pk-sportwagens. Zeldzaam is hij ook al ,want er werden slechts zes van deze modellen effectief geproduceerd. Misschien omdat hij geen diesel of benzine slurpt maar wel E-85 biobrandstof? Na 3 seconden rij je al 100, enkele tellen later zit je vlot aan de 400 per uur.

Deens dynamiet

Het Deense Zenvo laat van zich horen met de Zenvo ST1, een wondermooi modelletje met 1104 pk onder de kap. De 7.0 liter V8 verzekert een topsnelheid van 373 per uur, terwijl je honderd per uur rijdt in amper 3.2 seconden. Enig minpuntje: de topsnelheid wordt elektronisch begrensd, wat eigenlijk zoveel wil zeggen als "hé, slapjanus, ik kan nog véél sneller".

Dak eraf

Alsof de hardtop versie van de Hennessey Venom GT al niet bruut genoeg was, stelt het Texaanse bedrijf sinds kort een Spyderversie voor. Zonder dak dus, "opdat de chauffeur de motor nog beter hoort". Dat was dankzij de 1200 pk sterke twinturbo V8 sowieso al geen probleem, maar goed. Dit jaar rollen er vijf hardtop Venoms van de band, goed voor net geen miljoen dollar per stuk.

Duits speeltje

Wat heeft het Duitse Lotec gemeen met het Italiaanse Pagani? Zowel de Lotec Sirius als de Pagani Zonda maken gebruik van dezelfde motor, een 6.0 liter Mercedes-Benz V12. 1200 pk krijg je dan, wat uiteraard meer dan genoeg is om de bakker en de slager te bereiken. Pas met 400 km/u bereikt hij zijn plafond.

Canadese knapperd

Justin Bieber, esdoornsiroop, ijshockey, veel verder geraakten we tot voor kort niet wanneer Canada ter sprake kwam. Met de HTT Pléthore is daar verandering in gekomen. 1300 pk is geen lachertje, want hierdoor is hij even krachtig als een F1-bolide. Hoewel de productie niet bepaald vlot verloopt, blijven de investeerders geloven in het project. Afwachten of dit een lange termijnproject blijkt of een Canadese bevlieging.

Troonpretendent

De SSC Tuatara heeft één doel: 's werelds snelste productiewagen worden. Daarvoor moet hij wel eerst langs de Veyron passeren, maar SSC is vol vertrouwen. Zou je niet: het motorblok op zich is goed voor 1700 pk en eenmaal geïnstalleerd blijven daar nog een zeer respectabele 1350 pk van over. De topsnelheid is geschat op een vliegensvlugge 444 km/u, met een 0 tot 100 in 2,2 seconden.

Landhaai

Wie durft er plaats te nemen achter het stuur van de Landhaai, ook gekend als de Mosler MT900 GTR XX? Je moet over serieus wat lef en stuurmanskunst beschikken om de 2500 pk de baas te blijven. Ja, je hebt het goed gelezen. Het motorblok verbruikt een mix van benzine, methanol, waterstof en ethanol, waardoor hij in sommige landen als hybride ingeschreven mag worden. Milieuvriendelijk is anders: op topsnelheid zuipt hij 22,7 liter brandstof per minuut.

Beestig

De Transtar Dagger GT wil net zoals de SSC Tuatara en de Veyrons van deze wereld de allersnelste productiewagen ter wereld zijn. Er worden momenteel zes modellen van ontwikkeld, waarvan drie bestemd voor de openbare weg. Uiteraard focussen wij hier op de Dagger GT-SS, het Super Sport-model dat ofwel een V8 van 2000 pk krijgt, ofwel – hou je vast – een V8 van 2700 pk! 500 per uur moet dit beest gemakkelijk halen. Kandidaat-kopers? Die staan ongetwijfeld te trappelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top