Rijden in het buitenland is geen lachertje... of toch?

Nieuws | Rijden in het buitenland is geen lachertje... of toch?

Door

Deel dit nieuws

Wees eens eerlijk, kan jij alle Belgische verkeersregels uit het hoofd opzeggen? Laat staan dat je elke regel in het buitenland vanbuiten kent. De volgende tien verkeersregels vergeet je maar beter niet. De Deense politie eist bijvoorbeeld dat je voor elk vertrek controleert of er geen kinderen onder de wagen liggen te slapen. Je hebt het goed gelezen: kinderen. Tot nu toe is er nog geen enkele Deense uk op die manier gestorven. Zo zie je maar dat de verkeersregel perfect werkt!

Deportatie

In Saoedi-Arabië leiden twee autosnelwegen naar Mekka. Eentje voor gelovige moslims en eentje voor – euh – de rest van de wereldbevolking. Die tweede leidt je netjes rond de stad. Wanneer je als niet-moslim per ongeluk de autosnelweg voor moslims neemt, loop je het risico het land uitgezet te worden... of erger.

De jacht is open

De omgekeerde wereld in Peking: motorrijders die stoppen voor een zebrapad om een voetganger hoffelijk door te laten, krijgen er een formele waarschuwing van de politie. Chinese voetgangers zijn loslopend wild!

Sweet home Alabama

Je moet al Dynamo heten om zonder blikschade met een blinddoek rond te rijden. In Alabama nemen ze het zekere voor het onzekere en hebben ze een aparte verkeersregel opgesteld waarin duidelijk staat dat rijden met een blinddoek zwaar foei is.

Modder

Rusland is een proper land, op papier dan toch. Terwijl we haast op elke Russische dashcam-video vuile en modderige wagens zien, is een vuil voertuig er in principe reden genoeg voor een boete. Roemenië hanteert precies dezelfde regel. Nu de schrijnende armoede nog aanpaken en we zijn er.

Vegen in het luchtledige

Eigenlijk hoeven we het niet altijd ver van huis te gaan zoeken. In het Groothertogdom Luxemburg moet je wagen verplicht ruitenwissers hebben, maar is een voorruit daarentegen niet nodig. Gezien de weersomstandigheden bij onze kleine buur, raden we aan om altijd achter glas te rijden.

Veiligheidszone

In Peking is het jachtseizoen op voetgangers het hele jaar geopend, in Singapore gebeurt net het omgekeerde. Wagens moeten er steeds minstens 50 meter afstand houden met voetgangers of de chauffeur wordt onverbiddelijk op de bon geslingerd.

Reisvoeder

Hoppa, even in de taxi springen in Australië? Doe dan eerst de kofferbak open en controleer of de taxichauffeur wel zijn verplichte hooibaal bij zich heeft. Ongetwijfeld om de paardenkrachten tijdig te voederen.

Hey, pestlijder!

In londen moet je een taxi genomen hebben. Wedden dat je de taxichauffeur op een foutje zult betrappen? De arme man moet verplicht aan elke klant vragen of hij/zij de pest heeft of pokken. Deze regel dateert nog van de tijd dat de vogeltjes konden praten en hij is nooit geschrapt.

Cabriolet

Van plan om dit jaar naar de Middellandse Zee af te reizen? Vergeet dan niet dat je in Cyprus niets mag drinken achter het stuur. Geen alcohol, maar ook geen frisdrank, fruitsapje of zelfs plat water. Spanje is zo'n leuk land. Eigenaars van een cabrio mogen geen volle winkelzakken op de achterbank plaatsen. Als la policia je betrapt, hang je (figuurlijk gelukkig).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top