De nieuwe Toyota Corolla en RAV4 hebben de maximumscore van vijf sterren behaald bij de meest recente, strengere Euro NCAP-crashtests.


De Corolla en de RAV4 behaalden de maximale score in deze nieuwe crashtests dankzij het Toyota New Global Architecture-platform en de Toyota Safety Sense systemen waarmee beide modellen standaard zijn uitgerust.

Toyota wil zijn geavanceerde veiligheidssystemen voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar maken. Daarom zijn de Corolla en RAV4 van huis uit steeds uitgerust met Toyota Safety Sense 2: een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat bestaat uit een Pre-Collision System (PCS) met voetgangers- en fietsersherkenning, Full-range Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Trace Assist (LTA) , Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Het Pre-Collision System behaalt de maximale score bij het vermijden van aanrijdingen op lage snelheid in stadsverkeer. En ook bij hogere snelheden presteert het systeem uitstekend, aldus Euro NCAP. Bij het naderen van een langzamer rijdende auto weet het systeem op alle snelheden een ongeluk te vermijden. En bij het naderen van een afremmende of stilstaande auto voorkomt het systeem in de meeste gevallen een aanrijding en beperkt het in de overige gevallen de gevolgen van de impact. Ook de voetgangers- en fietsersherkenning presteert uitstekend en weet bij alle tests fietsers en voetgangers te ontwijken, bij voetgangers zowel overdag als 's nachts.