De Renault Megane R.S. Trophy-R komt later dit jaar op de markt en leverde al een mooi visitekaartje af met een nieuw klasserecord op de Nordschleife van de Nürburgring.


Renault-testrijder Laurent Hurgon zette met de nieuwe Megane R.S. Trophy-R op de Nordschleife een nieuwe recordtijd (07'40"100) neer in de categorie van voorwielaangedreven seriemodellen en bevestigt zo de passie voor uitdagingen en prestaties die Renault Sport al vijftien jaar cultiveert met Megane R.S.

Net als de 'gewone' Megane R.S. Trophy beschikt de Trophy-R variant over dezelfde motor van 300 pk. Hij dankt zijn prestatiewinst dan ook uitsluitend aan zijn lager gewicht (-130 kg), zijn verbeterde stroomlijn en de radicalere afstelling van zijn onderstel. Renault Sport deed bij de opbouw van deze hypersportieve versie beroep op specialisten die stuk voor stuk bekend staan als referenties in hun discipline: Akrapovic, Brembo, Bridgestone, Öhlins en Sabelt.

De Renault Megane R.S. Trophy-R wordt op 24 mei 2019 officieel onthuld tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Monaco door de Renault F1-piloten Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg. Dit model zal nog voor eind 2019 op de markt komen in een beperkte reeks van enkele honderden exemplaren.