Alpine lanceerde in 2017 de fraaie A110 en wil in de toekomst nog meer schitteren in de autosport, zowel op de circuits als in de rally's.


Zopas maakte Alpine zijn competitieprogramma voor de seizoenen 2019 en 2020 bekend. Het Signatech Alpine team, dat al sinds 2013 meedraait in de LMP2, zet zijn zinnen op nieuwe titels in het FIA World Endurance Championship met de Alpine A442B. Ook voor het seizoen 2019-2020, met als startschot de 4 Uur van Silverstone (op 1 september), gaat Signatech opnieuw de strijd aan om de wereldtitel te heroveren. De line-up zal kort na de 24 Uur van Le Mans (15-16 juni) bekendgemaakt worden.

Daarnaast blijven de vorig jaar gelanceerde A110 GT4 en A110 Cup de naam van het merk verdedigen op de mooiste circuits ter wereld. De Alpine Elf Europa Cup 2018 was de eerste cup die het merk in 30 jaar organiseerde. Met de wendbaarheid, het lage gewicht en alle intrinsieke kwaliteiten van het seriemodel wist de Alpine A110 Cup snel vele rijders voor zich te winnen die voor een titel wilden gaan.
Op het einde van het jaar maakt Alpine ook zijn langverwachte comeback in de rally. Als wereldkampioen van 1973 schreef het merk enkele van de mooiste pagina's uit zijn geschiedenis in de rallysport, en het minste wat je kan zeggen is dat veel deelnemers en toeschouwers stevig uitkeken naar de terugkeer van het merk in de klassementsproeven.

Signatech werd ingeschakeld voor het ontwerp, de ontwikkeling en de verkoop van een bijna 300 pk sterke rallyversie van de Alpine A110 op basis van een door het merk vastgelegd algemeen kader dat de troeven en de spirit van het seriemodel moest vrijwaren. De eerste exemplaren van de Alpine A110 'Rally' zullen geleverd worden tegen het einde van het jaar, eerst in Frankrijk en daarna in Europa.