Nu al meer dan 15.000 reservaties voor de ID.3 © BELGA

Ruim de helft van het geplande productievolume voor ID.3 - het eerste model van het elektrische merk van de Volkswagen Groep - is al gereserveerd. In Wolfsburg stelt men dat deze positieve respons aangeeft dat veel klanten klaar zijn voor elektrische mobiliteit.


Nauwelijks een week na de lancering van de ID.3 pre-reserveringen werden al meer dan 15.000 inschrijvingen genoteerd voor het eerste model van het nieuwe en 100% elektrische ID-gamma. Dat is al meer dan de helft van de 30.000 voertuigen die beschikbaar zijn om vooraf te reserveren. Volkswagen heeft vastgesteld dat Duitsland, Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden de markten zijn die de grootste belangstelling tonen.

De computersystemen van het pre-reserveringsplatformen zijn weer stabiel de piek van de klanten die als eersten wilden 'boeken'. "De positieve reacties tonen aan dat veel klanten klaar zijn voor elektrische mobiliteit", weet Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur van het merk Volkswagen Private Passenger Vehicles, en verantwoordelijk is voor verkoop, marketing en aftersales. "Zij die als eersten met een ID.3 willen rijden, moeten niet te lang wachten om zich te registreren. Het aantal boekingen stijgt elke dag."

Potentiële klanten kunnen zich online inschrijven voor de eerste fase van de ID.3-productie op https://www.volkswagen.be/e-mobilite/fr/famille-id/id.html en ze kunnen hun wagen reserveren na een aanbetaling van 1.000 euro. De ID.3 zal "CO2-neutraal" aan de klanten worden geleverd, zegt Volkswagen, zonder verdere in details te treden. De productie van ID.3 1ST zal naar verwachting eind 2019 van start gaan, en de eerste leveringen staan gepland voor medio 2020.