Aston toonde enkele beelden van de beperkte reeks "DBS 59" van de DBS Superleggera waarvan slechts 24 wagens geproduceerd worden. Niet toevallig is dit het aantal uren dat de beroemdste uithoudingsrace ter wereld duurt.


De "59" verwijst uiteraard naar het jaar 1959, toen Aston Martin zegevierde in de 24 Uren van Le Mans met de mythische DBR1. Deze "DBS 59" is een speciale realisatie van "Q by Aston Martin", de personaliseringsafdeling van het merk. Elke wagen van de reeks van 24 exemplaren vertegenwoordigt een uur van deze legendarische overwinning van Roy Salvadori en Caroll Shelby, die de bolide van hun teamgenoten Maurice Trintignant en Paul Frère voorbleven.

De DBS 59 brengt een eerbetoon aan de DBR1 met de tint Racing Green en specifieke lijnen die de knowhow van Q by Aston Martin demonstreren. Bronzen details, zoals het Superleggera-logo, de specifieke grille en de 21" velgen met Y-vormige spaken, leveren een knipoog naar de schakelaars en de tellers van de DBR1 die in Le Mans won.
Voor de aankleding van het interieur analyseerde Q by Aston Martin de originele zetelbekleding van de DBR1 en vervaardigde een gelijkaardig materiaal dat voor de bekleding van de stoelen en de deurpanelen werd gebruikt. Daarnaast werden er ook nog heel wat leuke accessoires geproduceerd zoals vintage helmen en overalls in de kleuren van weleer.

Met zijn V12 5,2 liter is de DBS 59 een van de krachtigste seriewagens die Aston Martin ooit produceerde.