Renault onthulde een ambitieus toekomstplan voor zijn bestelwagens. Bij dit nieuws werd de Kangoo Z.E. Concept getoond, die een voorproefje geeft van de nieuwe generatie van dit model.


Dat werd tijd, want de huidige Kangoo is al 12 jaar op de markt, een periode waarin intussen de meeste concurrenten al een opvolger op de markt brachten. De nieuwe Kangoo wordt in 2020 verwacht, en in afwachting daarvan brengt de Kangoo Z.E. Concept al een eerste voorproefje van het nieuwe model.

Achter de transparante neuspartij van dit studiemodel schuilt de nieuwe lichtsignatuur die beide koplampen in C-vorm verbindt, net als op de recente gelanceerde Renaults. Ook achteraan duiken C-vormige lichtblokken op die de Kangoo meteen een moderner en frisser voorkomen bezorgen met glooiende flanken en verder geaccentueerde lijnen.

Dit aangepaste design zal gelukkig geen negatieve invloed hebben op de laadcapaciteit, die zelfs breder zal uitvallen dankzij de grotere spoorbreedte achteraan. Renault gaf nog geen concrete informatie over de afmetingen of de mogelijke configuraties, maar ook nu zal het gamma weer uit tal van varianten bestaan om aan de behoeften van de professionals en de gezinnen te kunnen voldoen.

Dit studiemodel heeft een elektrische aandrijving, maar de finale versie van de Kangoo die in Maubeuge van de band zal lopen, zal ook leverbaar zijn met de benzine- en dieselmotoren die we al kennen van in de nieuwe Clio.