Van 4 mei tot 16 juni 2019 wijdt het museum Autoworld in Brussel een tentoonstelling aan het merk Bentley, dat zijn 100e verjaardag viert. Een terugblik op een eeuw van luxe, weelde en sport.


Een vijftiental wagens, zowel historische als moderne Bentley's, nemen tijdens de periode mei-juni plaats op de drie expo podia van het museum aan het Jubelpark. Op een eerste podium staan enkele voor-oorlogse Bentley's: een 4,5 liter 'Blower', een 3 liter Speed Model en een 8 liter Berline. Voor de naoorlogse voertuigen worden enkele coupé's en cabriolets opgevoerd, alsook een S1 berline en een Mulsanne.

En op het derde podium pronken enkele Bentley's uit het huidige gamma : onder meer de SUV Bentayga en de gloednieuwe GTC zullen tentoongesteld worden, dankzij de steun van Bentley Belgium. Deze tentoonstelling wordt bovendien aangevuld met een fraaie collectie schaalmodellen.

Walter Owen Bentley riep in 1919 het merk met de 'Flying B' in het leven. Van in het begin waren de Bentley's erg succesvol, met een vraag die de productiecapaciteit ruim overtrof. Het aureool van prestige dat de piloten van het merk - de Bentley Boys - omringde, straalde af op het merk, dat zo een mythisch imago verwierf. De 3 liter behaalde overwinningen in Le Mans in 1924 en 1927, en in 1928, 1929 en 1930 was het aan de 4.5 liter om het succes te verlengen.

Ook in 2003 toonde het Britse merk zich superieur in Sarthe. Sinds de overname door de Volkswagen Groep in 1998, groeide Bentley uit tot een klassevol en sportief automerk, onder meer dank zij de succesvolle GTC.