Met de zomer in aantocht gooit Aston Martin het dak van een van zijn meest iconische modellen. Hier is de DBS Superleggera Volante.


Uiteraard gebruikt de DBS Superleggera Volante de basis van de gekende coupé en heeft hij dus eveneens een 725 pk en 900 Nm sterke V12 5,2 liter biturbo gekoppeld aan een ZF 8-trapsautomaat in het vooronder. Aangezien de dakloze versie iets meer gewicht op de weegschaal zet, heeft deze twee tienden van een seconde meer nodig voor de sprint van 0 tot 100 km/u. Maar zelfs 3,6 seconden blijft een zeer indrukwekkende waarde.

Het unieke element aan de Volante is vanzelfsprekend zijn lage stoffen kap die identiek is aan het exemplaar van de DB11. Deze afdekking bestaat uit acht lagen en is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. De kap openen gebeurt elektrisch met een druk op een knop in 14 seconden, terwijl het sluiten twee tellen meer in beslag neemt.

Dit klinkt allemaal veelbelovend. Alleen zullen de geïnteresseerde kopers deze zomer nog niet met hun fraaie Aston Martin DBS Superleggera Volante kunnen paraderen, want de eerste exemplaren zullen pas in het najaar geleverd kunnen worden. Nog een detail, het prijskaartje: dat loopt op tot een goede 295.000 euro.