Hyundai breidt zijn SUV-gamma verder uit met een compact model dat zopas op het Autosalon van New York werd onthuld.


Deze première van de Hyundai Venue op Amerikaanse bodem is geen toeval, want het Koreaanse merk zal dit model eerst in de Verenigde Staten op de markt brengen. Met een koetswerklengte van 4,04 meter is de Venue zeer compact en meteen de kleinste SUV in het aanbod. Ter vergelijking: hij is 13 cm korter dan de Kona die bij ons het SUV-gamma opent.

Ondanks de bescheiden dimensies zou de Venue toch verrassend veel binnenruimte verzekeren. Daarnaast wil Hyundai dit model een premium touch bezorgen met de nodige technologie aan boord, het gebruik van hoogwaardige materialen en een zeer complete uitrusting. Op het lijstje staan onder meer een infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto, snufjes als Amazon Alexa en Google Assistant en een complete veiligheidsuitrusting.

De in New York voorgestelde wagen heeft een atmosferische 1.6 viercilinder benzinemotor, gekoppeld aan een manuele zesbak of een CVT-automaat, als enige aandrijfoptie. Mocht de Venue naar Europa komen, dan zal het motorenpalet wellicht verder uitgebreid worden met een kleinere benzinemotor en misschien ook nog een diesel.