Het Italiaanse sportwagenmerk vond dat zijn Huracan een update kon gebruiken. En dus kwam Lamborghini met de EVO, die meteen ook 30 pk extra kreeg.


Op zich is het geen grote verrassing dat de Lamborghini Huracan weer wat werd bijgeschaafd. Onlangs kreeg zijn verwante neef, de Audi R8, namelijk een stevige update, en dan is het niet meer dan logisch dat de Italiaanse krachtpaster daar mee van profiteert. Uiterlijk blijven de aanpassingen beperkt met vooral enkele wijzigingen aan de voor- en achterspoiler en de diffusor om meer neerwaarste druk en dus betere prestaties te bekomen.

Een tweede factor die daarvoor zorgt is het vermogen dat nu 640 pk bedraagt. Daarmee spurt de Huracan EVO in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 325 km/u. Daarnaast moet een aangepaste ophanging nog meer rijdynamiek opleveren.

Aan boord valt vooral het nieuwe digitale scherm op dat dient om de belangrijkste boordfuncties te activeren en eveneens een boel informatie weergeeft, waaronder de gegevens van het telemetriesysteem. Lamborghini zal de Huracan EVO dit voorjaar officieel voorstellen, waarna de bolide snel te koop zal zijn.