Win tickets voor Mozarts opera Mitridate, Re di Ponto in het Muntpaleis !

Door Muziekredactie

Deel dit nieuws

Mozart is pas 14 als hij zijn eerste voldragen opera seria componeert, een klein wonder als je de emotionele en muzikale diepgang ervan peilt. Het libretto volgt de tragedie van Racine. Mitridate, leider van Pontus, probeert zich te verzetten tegen de Romeinse dominantie in het Middellandse Zeegebied. Om zeker te weten welke kant zijn twee rivaliserende zonen kiezen, verspreidt hij het gerucht van zijn dood. Niets loopt echter zoals gepland, want poltieke belangen botsen met amoureuze verwikkelingen.

Dirigent Christophe Rousset benadert Mozarts partituur als grensverleggende barokmuziek en de visie van regisseurs Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil (< le lab) is brandend actueel: Mitridates verzet herinnert aan de recente pogingen van Europese leiders om de regels van de Unie onder druk te zetten en de 24 uur van Racines tragedie is het perfecte tijdsbestek voor een gespannen Europese crisisvergadering, inclusief bilaterale gesprekken in achterkamers en ophefmakende persverklaringen. Een productie die helemaal thuishoort in de hoofdstad van Europa!

Wij geven maar liefst 5 duotickets weg voor deze opera van Mozart op dinsdag 17 mei om 19.00 u in het Muntpaleis (tent op Tour & Taxis) in Brussel. Wil jij erbij zijn, doe dan snel mee aan onze wedstrijd !

Meer info over deze productie vind je op www.demunt.be

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top