Inloggen - Inschrijven
Brussel-Regenbuien
| 19°
Vr. 25/04
Brussel-Buien met onweer
10° | 22°
Vorige
1 / 5
Vorige
1 / 5
Vorige
1 / 5

Nieuwsbrief

Twitter

politiek

8 u geleden 92 keer

Vlaams Parlement komt ook vrijdag nog samen

(Belga) Het Vlaams Parlement komt ook vrijdag nog samen. Oppositiepartij Vlaams Belang heeft woensdagavond namelijk een tweede lezing aangevraagd over het decreet natuur en bos. Daardoor kon de stemming van het decreet ten vroegste donderdagavond plaatsvinden. Uiteindelijk werd beslist om vrijdagvoormiddag een extra zitting te houden om het decreet te stemmen.

0 reacties

8 u geleden 114 keer

Goedkeuringen PVF-decreet - N-VA "niet gelukkig" met basisondersteuningsbudget

(Belga) N-VA noemt de goedkeuring van het decreet persoonsvolgende financiering (PVF) voor personen met een handicap "een stap in de goede richting". Maar tegelijk verzet de partij zich tegen een essentieel onderdeel van het decreet, namelijk het basisondersteuningsbudget (BOB). "Een vast bedrag voor personen met een beperking belemmert immers de mogelijkheid om echt zorg of ondersteuning op maat van de persoon aan te bieden", zegt Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA) in een persbericht.

2 reacties

showbizz

11 u geleden 291 keer

Verkiezingen14 - Vlaamse podiumartiesten vragen partijen om hulp tegen VRT

(Belga) Vlapo, de vereniging van Vlaamse Podiumartiesten, roept de partijen die de volgende Vlaamse regering zullen vormen op om meer oog te hebben voor "Vlaamse Nederlandstalige populaire muziek" op de openbare omroep. De vzw, die circa 140 zangers, muzikanten, componisten en tekstschrijvers vertegenwoordigt, heeft daartoe een eigen verkiezingsmemorandum opgesteld dat zal worden overgemaakt aan de voornaamste politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement op 25 mei.

0 reacties

13 u geleden 79 keer

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

(Belga) De legendarische Britse rockband Led Zeppelin gaat al zijn negen studioalbums opnieuw uitgeven. Om die heruitgave op te luisteren, komt de rockband ook naar buiten met tientallen nooit eerder uitgebrachte nummers, die als bonustracks zullen toegevoegd worden aan de heruitgaves van de originele albums. Dat meldt de Britse zender BBC woensdag op zijn website. In juni verschijnt de heruitgave van de eerste drie albums van Led Zeppelin, twee onuitgegeven nummers worden nu al op de fans losgelaten.

0 reacties

sport

8 u geleden 207 keer

Champions League - Real Madrid versiert goede uitgangspositie tegen Bayern München

Champions League - Real Madrid versiert goede uitgangspositie tegen Bayern München

(Belga) Real Madrid heeft woensdagavond zijn heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League met 1-0 gewonnen van Bayern München. De terugwedstrijd wordt volgende week dinsdag (29/3) in München afgewerkt.

0 reacties

9 u geleden 80 keer

Antwerpen verrassend op voorsprong in finale play-offs mannenvolley

Antwerpen verrassend op voorsprong in finale play-offs mannenvolley

(Belga) Precura Antwerpen heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs in het mannenvolleybal (best-of five) gewonnen. De Antwerpenaars gingen op Schiervelde met duidelijke 0-3 cijfers winnen op het veld van Roeselare, dat als torenhoog favoriet van start was gegaan in deze finale. De setstanden waren 19-25, 21-25 en 23-25, Antwerpen staat 0-1 voor in de finale.

0 reacties

economie

7 u geleden 176 keer

iPhone blijft succesnummer voor Apple

(Belga) Apple heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2013/2014 43,7 miljoen iPhones verkocht in vergelijking met 37,4 miljoen stuks een jaar eerder. Het hoger dan verwachte volume lag aan de basis van een recordomzet in de periode. Dat maakte het Amerikaanse technologiebedrijf woensdag bekend.

0 reacties

7 u geleden 115 keer

Facebook verdrievoudigt winst

Facebook verdrievoudigt winst

(Belga) Facebook heeft in het eerste kwartaal van dit jaar drie keer meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers die de sociale netwerksite woensdag bekendmaakte.

0 reacties

belgie

8 u geleden 134 keer

Klacht tegen België door uitblijven inclusief onderwijs

(Belga) GRIP (Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap) gaat met hulp van de internationale mensenrechtenorganisatie MDAC (mental disability advocacy center) een klacht indienen tegen België bij het Europese comité voor sociaal recht omdat het uitrollen van het inclusief onderwijs in Vlaanderen te langzaam gaat. Vrijdag geeft GRIP samen met de MDAC een persconferentie om de juridische kant van de zaak en de concrete verwachtingen van de klacht toe te lichten.

0 reacties

9 u geleden 57 keer

Len Buggenhout krijgt prijs beloftevolle journalistiekstudent van Mediaminister Lieten

Len Buggenhout krijgt prijs beloftevolle journalistiekstudent van Mediaminister Lieten

(Belga) Len Buggenhout (Vrije Universiteit Brussel) heeft woensdagavond tijdens de "Nacht van de Journalistiek" de prijs voor beloftevolle laatstejaarsstudent journalistiek van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten gekregen. De Prijs van het Studentenblad ging naar Jens Cardinaels, hoofdredacteur van het Leuvense studentenblad Veto.

0 reacties

buitenland

10 u geleden 429 keer

Nederlander De Roy wil rechtszaak tegen prinses Beatrix beginnen

Nederlander De Roy wil rechtszaak tegen prinses Beatrix beginnen

(Belga) De Nederlander Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van prinses Margarita, wil prinses Beatrix voor de rechter slepen. Dat heeft hij woensdag gezegd in het Nederlandse nterviewprogramma Eén op Eén. Beatrix zou hebben geweten dat het Koninklijk Huis onderzoek heeft laten doen naar De Roy van Zuydewijn.

0 reacties

10 u geleden 74 keer

Twee Amerikaanse astronauten repareren besturingsonderdeel aan het ISS

Twee Amerikaanse astronauten repareren besturingsonderdeel aan het ISS

(Belga) Bij een operatie buiten het internationaal ruimtestation ISS hebben twee Amerikaanse astronauten met succes een onderdeel van de besturing gerepareerd. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa zond de werken ruim 400 kilometer boven de Aarde woensdag rechtstreeks uit. Daarbij vervingen Rick Mastracchio en Steve Swanson een defecte backup-computer. De computer regelt onder andere de bediening van de zonnecellen. Na een uur en 36 minuten waren de astronauten klaar met hun werk, duidelijk sneller dan gepland. De vluchtleidingscentrale in Moskou had op tweeënhalf uur gerekend.

0 reacties

Weer

Vandaag
vrijdag
25/04
zaterdag
26/04
zondag
27/04
maandag
28/04
dinsdag
29/04

| 19°
Regenbuien

10° | 22°
Buien met onweer

11° | 18°
Zwaar bewolkt

11° | 15°
Regen

| 16°
Regenbuien

| 14°
Regenbuien
Trekking van dinsdag 22/04/2014
 • 13
 • 15
 • 20
 • 24
 • 46
 • 1
 • 8
Trekking van woensdag 23/04/2014
 • 7
 • 16
 • 22
 • 23
 • 25
 • 32
 • 14