Inloggen - Inschrijven
Brussel-Regen
15° | 18°
Ma. 22/09
Brussel-Zwaar bewolkt
10° | 16°
Vorige
1 / 5
Vorige
1 / 5
Vorige
1 / 5

Nieuwsbrief

Twitter

politiek

18 u geleden 227 keer

- - Tom Van Grieken "sleutel voor nieuwe start van de partij"

- - Tom Van Grieken "sleutel voor nieuwe start van de partij"

(Belga) "Wat zich vandaag heeft voltrokken, had ik beoogd toen ik voorzitter werd." Dat zei Gerolf Annemans, tot 19 oktober nog voorzitter van het Vlaams Belang, in reactie op de beslissing van de partijraad om Tom Van Grieken voor te dragen als zijn opvolger. Ondervoorzitter Chris Janssens omschreef Van Grieken als "een combinatie van radicalisme en de ideale schoonzoon".

0 reacties

18 u geleden 185 keer

Groen vreest nog langere wachtlijsten in kinderopvang

Groen vreest nog langere wachtlijsten in kinderopvang

(Belga) Oppositiepartij Groen reageert vol "onbegrip" op het Belga-bericht dat er voorlopig geen middelen zijn voor basissubsidies voor starters in de kinderopvangsector. "Met de enorme tekorten in de kinderopvang moet de overheid ieder initiatief stimuleren. Maar de Vlaams overheid kan niet eens de subsidies waar starters recht op hebben uitbetalen. De Vlaamse regering smoort nieuwe kinderopvang in de kiem met langere wachtlijsten tot gevolg", zegt Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt.

2 reacties

showbizz

8 u geleden 157 keer

"Complete beloning voor Marina"

(Belga) Voor regisseur Stijn Coninx zijn de zeven Ensors voor de film "Marina" een "complete beloning". Dat zei hij zaterdagavond, kort na de galashow in het Kursaal van Oostende.

0 reacties

9 u geleden 115 keer

Frank van den Eeden wint Vlaamse cultuurprijs voor film

(Belga) Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft zaterdag de "Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film 2013-2014" overhandigd aan director of photography Frank van den Eeden, zo heeft het departement van de minister meegedeeld. De uitreiking vond plaats op het jaarlijkse Gala van de Ensors in het Casino Kursaal in Oostende.

0 reacties

sport

9 u geleden 231 keer

Serie A - Juventus dient AC Milan eerste nederlaag toe

Serie A - Juventus dient AC Milan eerste nederlaag toe

(Belga) Juventus heeft zaterdagavond de topper van de derde speeldag in de Serie A gewonnen. De landskampioen haalde het op het veld van AC Milan met 0-1, dankzij een doelpunt van het Argentijnse woelwater Carlos Tevez na 71 minuten. Met negen op negen prijkt 'Juve' bovenaan in de Serie A, Milan is na de eerste seizoensnederlaag voorlopig nog derde met zes punten.

0 reacties

9 u geleden 190 keer

Jupiler Pro League - Leider Anderlecht wint zuinig tegen Cercle

Jupiler Pro League - Leider Anderlecht wint zuinig tegen Cercle

(Belga) Landskampioen RSC Anderlecht heeft zaterdag op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League in het Constant Vanden Stockstadion met 3-2 gewonnen van Cercle Brugge. Paars-wit boekte een zuinige, maar verdiende zege tegen een stug Cercle.

0 reacties

economie

24 u geleden 150 keer

Ook Stad Brussel wil winkelen op zondag

(Belga) Het Brusselse stadsbestuur wil een afwijking bekomen op de verplichte zondagsrust voor de handelaars in de Vijfhoek. Net als Antwerpen, wil Brussel dat de handelaars in het stadscentrum die dat wensen, zeven dagen op zeven open kunnen zijn. Dat schrijven La Capitale en Le Soir zaterdag.

1 reactie

zaterdag 20 september 2014 136 keer

Subsidies luchtvaartmaatschappijen vrijgemaakt

(Belga) De uittredende federale regering heeft een nieuwe beslissing genomen om de beloofde financiële steun aan drie Belgische luchtvaartmaatschappijen vrij te maken. Het bedrag van 19,7 miljoen euro gaat rechtstreeks naar Brussels Airlines, Jetairfly en Thomas Cook Airlines. De storting van het geld werd bevolen door staatssecretaris voor Mobiliteit Catherine Fonck (cdH) en de federale overheidsdienst Mobiliteit heeft de opdracht uitgevoerd, zo schrijft L'Echo zaterdag.

1 reactie

belgie

10 u geleden 112 keer

BK jumping - Gilles Dunon pakt Belgische titel

(Belga) De 37-jarige Gilles Dunon is zaterdag in Lanaken onverwacht maar verdiend Belgisch kampioen jumping geworden. Hij liet in de finale over twee ronden gerenommeerde internationals als Nicola Philippaerts, Jos Verlooy, Constant Van Paesschen en Gudrun Patteet achter zich.

0 reacties

10 u geleden 141 keer

Herdenking WOI - Eerste Belgian memorial day in Brussel voor 100ste verjaardag Grote Oorlog

(Belga) Verscheidene honderden mensen hebben zaterdag aan de Congreskolom in Brussel de eerste "Belgian memorial day" bijgewoond die van 08.00 tot 20.00 uur gehouden werd op initiatief van het Belgische Nationaal Herdenkingscomité. Gedurende twaalf uur werden de namen van 12.000 bugers en militairen voorgelezen die tussen 4 augustus en 31 december 1914 gedood werden bij de Duitse invasie van België.

0 reacties

buitenland

15 u geleden 479 keer

VS voeren voor het eerst luchtaanvallen op stadscentrum van Mosoel uit

(Belga) De Verenigde Staten hebben voor het eerst luchtaanvallen op stellingen van de terreurmilitie IS (Islamitische Staat) in het stadscentrum van Mosoel uitgevoerd. Dit hebben ooggetuigen vandaag gemeld. Tot nog toe waren de luchtaanvallen vooral tegen IS-schuilplaatsen in de omgeving van de Noord-Iraakse stad gericht.

1 reactie

16 u geleden 233 keer

Mogelijk gesjoemel bij Nederlandse Staatsloterij

(Belga) De Nederlandse Kansspelautoriteit is een onderzoek begonnen naar "de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces" van de Staatsloterij. Aanleiding zijn "een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf", zei een woordvoerder van de toezichthouder vandaag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

0 reacties

Weer

Vandaag
maandag
22/09
dinsdag
23/09
woensdag
24/09
donderdag
25/09
vrijdag
26/09

15° | 18°
Regen

10° | 16°
Zwaar bewolkt

| 16°
Licht bewolkt

| 18°
Licht bewolkt

11° | 18°
Zwaar bewolkt

12° | 19°
Zwaar bewolkt