Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Tame Impala en Twenty One Pilots eerste headliners van Pukkelpop

Tame Impala en Twenty One Pilots eerste headliners van Pukkelpop
Pukkelpop heeft vandaag de eerste namen op zijn affiche voor de 34ste editie bekendgemaakt. Op zaterdag 17 augustus komt de Australische band Tame Impala naar Kiewit, terwijl de Amerikaanse band Twenty One Pilots op zondag 18 augustus op Pukkelpop staat.
Tame Impala - de band rond frontman Kevin Parker - stond al twee keer eerder op Pukkelpop: in 2010 en in 2015. Met 'Let It Happen' scoorde de groep in 2015 een hit, maar deze zomer komt Tame Impala naar Kiewit om een nieuw album voor te stellen. Volgens Pukkelpop heeft Tame Impala een ijzersterke live-reputatie, mede dankzij indrukwekkende lichtshows en laserprojecties.

"Tame Impala is zo'n typische Pukkelpopband die door de jaren heen met het festival is meegegroeid. In 2010 stonden ze voor de allereerste keer bij ons, in de Club. Toen waren ze nog een piepjong psychedelisch lo-fi groepje", zegt Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. "Vijf jaar later speelden ze opnieuw bij ons en de Marquee barstte toen bijna uit zijn voegen. Ik herinner me nog goed hoe onder de indruk ze waren over het enthousiasme van de Pukkelpoppers."

Ook Twenty One Pilots zal voor de derde keer op Pukkelpop aanwezig zijn, na optredens in 2013 en 2015. In 2015 kende Twenty One Pilots zijn grote doorbraak met de nummers 'Ride' en 'Stressed Out' uit het album 'Blurryface'. Vorig jaar brachten ze hun vijfde plaat, 'Trench', uit. "Ook Twenty One Pilots zitten al vanaf het prille begin op onze radar. Echte podiumbeesten en sympathieke kerels. In 2015 bezorgde zanger Tyler Joseph ons wel bijna een hartaanval door 21 meter hoog in de Main Stage te klimmen", zegt Chokri Mahassine. "Ik hou van dat soort energie, die mannen blijven er volledig voor gaan. Je merkt ook dat ze een oprechte band hebben met hun fans."

De 34ste editie van Pukkelpop - waarvan de 28ste keer in Kiewit - vindt dit jaar plaats van 15 augustus tot en met 18 augustus. De organisatie kondigde vorig jaar verrassend aan dat het festival voortaan van donderdag tot en met zondag plaatsvindt. Daardoor verdwijnt de traditionele opening op woensdag.

Lees meer news People