Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic': "Stond niet in het script"

De waarheid achter Leonardo DiCaprio's wereldberoemde uitroep in 'Titanic':
"I'm the king of the world!": de scène uit 'Titanic' - de op één na succesvolste film in de geschiedenis - waarin het personage van Leonardo DiCaprio op de boeg van het schip extatisch staat te schreeuwen, staat in ieders geheugen gegrift. In een recent interview met BBC Radio onthulde regisseur James Cameron hoe die wereldberoemde uitroep tot stand kwam.
Het met Oscars overladen 'Titanic' uit 1997 bevat wel meerdere iconische scènes, maar die waarin Leonardo DiCaprio's personage Jack op de boeg van het reusachtige schip zijn vreugde uitschreeuwt is het kijkerspubliek wellicht het best bijgebleven.

"Die zin was ter plaatse bedacht", onthulde regisseur James Cameron aan BBC Radio. "Ik stond op een filmkraan en we hadden al verschillende teksten geprobeerd, maar niets had echt impact. Toen kreeg ik een inval en zei over de walkietalkie aan Leonardo dat hij zijn armen moest spreiden en helemaal moest opgaan in het moment. En dan moest hij dé woorden uitschreeuwen."

Aan de andere kant van de lijn klonk verwarring. "Leo begreep me niet. Ik zei dat hij zijn ziel in de tekst moest leggen; hij moest het zo overtuigend mogelijk brengen. Hij begreep me nog steeds niet. Toen wond ik me op: 'Zeg het verdomme gewoon!'."

Cameron zou met 'Titanic' de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Film winnen. In zijn dankspeech schreeuwde hij de inmiddels beroemde woorden uit: "I'm the king of the world!".

Lees meer news People