Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Cara Delevingne verliest 50.000 volgers na kritische post over R. Kelly

Cara Delevingne verliest 50.000 volgers na kritische post over R. Kelly
De Amerikaanse actrice Cara Delevingne heeft publiekelijk haar teleurstelling uitgedrukt over het feit dat zoveel mensen haar hebben 'ontvolgd' op Instagram. Dat gebeurde nadat ze haar ongezouten mening had gegeven over de controversiële zanger R. Kelly.
Al sinds de jaren 90 wordt R. Kelly verdacht van seksueel misbruik, maar de zanger van onder meer 'I Believe I Can Fly' en 'If I Could Turn Back the Hands' slaagde er telkens in om een schikking te treffen met de slachtoffers. Momenteel loopt er een vernietigende documentaire over de 52-jarige Amerikaan. In 'Surviving R. Kelly' getuigen een vijftigtal slachtoffers, voornamelijk vrouwen, over hun ervaringen met de wereldberoemde R&B-zanger.

Ook Cara Delevingne bekeek de documentaire. Op Instagram vertelde ze gisteren vervolgens hoe misselijkmakend ze het vindt dat dit al zo lang aan de gang is. "Ik vind het choquerend en degoutant hoe lang dit al bezig is. Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van zijn emotionele en fysieke misbruik en hun families. Deze man is een roofdier die teert op macht en is naar mijn mening erger dan Harvey Weinstein. (...) Ik ben naar zijn muziek blijven luisteren. Stop ermee om kunst te scheiden van de artiest. Het is niet omdat hij als een engel zingt, dat hij er een is", klonk het.

Haar gepeperde mening leverde meteen een fors verlies op in volgers. Meer dan 50.000 mensen haakten af op haar Instagram-account. Dat kan er bij het 26-jarige model niet in. "Ik sta versteld van het feit dat ik 50.000 volgers kwijtgespeeld ben na mijn post over R. Kelly. Elke keer als ik iets van me af schrijf, iets waarin ik echt geloof, iets waarvan anderen vinden dat het controversieel is, iets dat hen aan het denken zet, verlies ik volgers. De volgers die ik kwijtgeraakt ben, zijn het duidelijk niet eens met wat ik zeg."

"In 2019 wil ik vaker de confrontatie aangaan. Confrontatie is GEEN GEWELD, het is communicatie. Iets waar ik nog steeds mee worstel. Ik heb altijd geleerd om de confrontatie uit de weg te gaan, wat ertoe geleid heeft dat ik me het grootste deel van mijn leven in stilzwijgen gehuld heb. Stilzwijgen brengt onderdrukking teweeg en onderdrukking leidt tot ziekte. Gedaan ermee! Vaarwel stilzwijgen en bekrompen volgers, hallo confrontatie en mensen die vooruitdenken. Het wordt een luidruchtig jaar", klinkt het vastberaden.

Lees meer news People