Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

'Beautiful Boy' genomineerd voor één Golden Globe, 'Vice' start als favoriet

'Beautiful Boy' genomineerd voor één Golden Globe, 'Vice' start als favoriet
'Beautiful Boy', het Hollywood-speelfilmdebuut van Felix van Groeningen, heeft één nominatie beet voor de Golden Globes: Timothée Chalamet werd voor zijn rol in de dramatische prent over een vader-zoonrelatie genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol. 'Vice' start als favoriet voor de 76e Golden Globes.
De bijna 23-jarige Chamalet, die doorbrak met zijn rollen in 'Lady Bird' en -vooral- de holebi-bildungsfilm 'Call Me by Your Name', neemt het in zijn categorie op tegen Mahershala Ali ('Green Book'), Adam Driver ('BlacKkKlansman'), Richard E. Grant ('Can You Ever Forgive Me? ') en Sam Rockwell ('Vice'). Tot slot werd ook 'The Alienist' genomineerd in de categorie Best Television Limited Series or Motion Picture Made for Television. 'The Alienist' is een tv-reeks over het New York van eind 19e eeuw gemaakt voor Netflix door Jakob Verbruggen - een landgenoot, dus.

De politieke satire 'Vice' is, met zes nominaties, de grootste favoriet voor de Golden Globes, de prijzen toegekend door de buitenlandse filmpers in Hollywood. Maar met één nominatie minder kunnen ook de remake 'A Star is Born', de filmbiografie 'Green Book' en de tragikomedie 'The Favourite' de ceremonie in Beverly Hills op 6 januari met vertrouwen tegemoet zien.

In 'Vice' speelt Christian Bale de voormalige, controversiële Amerikaanse vicepresident Dick Cheney. De film van Adam McKay vergaarde voorts nominaties als Beste Film (in de categorie Musical of Komedie), Beste Acteur (Bale) en Beste Actrice (Amy Adams).

De Hollywood Foreign Press Association (HFPA) kent haar Globes al sinds 1944 toe en is inmiddels al aan de 76ste editie toe. In totaal worden prijzen gegeven in 25 categorieën.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :