Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Bono werft steun in Europese instellingen voor partnerschap met Afrika

Bono werft steun in Europese instellingen voor partnerschap met Afrika
U2-frontman Bono brengt een bezoek aan de Europese instellingen. De zanger van de legendarische Ierse rockband en costichter van de ngo One voert er campagne voor een nieuw Europees partnerschap met Afrika.
"Er is nood aan een partnerschap, niet voor, maar met Afrika", verklaarde Bono in het Europees Parlement voor zijn onderhoud met voorzitter Antonio Tajani en de politieke fractieleiders. Nadien gaat hij ook nog langs bij Europees president Donald Tusk.

Bono is costichter van One, een ngo die al jaren actievoert tegen armoede op het Afrikaanse continent. Zijn boodschap vindt dezer dagen een welwillend oor in de Europese instellingen. De Commissie lanceerde onlangs voorstellen voor een nieuw, op investeringen en jobs gericht partnerschap met Afrika.

"De mensen zijn bang voor ongecontroleerde migratie uit het zuiden, en ik begrijp hen, maar ik ben opgewonden over wat er in ons naburig continent aan het gebeuren is. Ik zie ongelofelijke mogelijkheden. Terwijl wij ouder en grijzer worden, worden zij jonger en levendiger", stelde Bono.

De U2-frontman vindt dan ook dat Europa het vizier volop op Afrika moet richten. "Terwijl Amerika op vakantie is en de grote ideeën links laat liggen, zouden wij met onze Afrikaanse partners aan tafel moeten gaan zitten, als gelijken, en de wereld overnemen."

Tegen de achtergrond van het nakende vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie en de mogelijke gevolgen voor zijn Ierse vaderland, ontpopt Bono zich ook steeds meer als pleitbezorger van de Europese gedachte. "Ik ben Europeaan en Ier. Ik voel me hier thuis vandaag", zei de rockzanger, die betoogde dat "Europa een gedachte is dat een gevoel moet worden".

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :