Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Jambers geeft inkijk in Antwerpse kiescampagne

Jambers geeft inkijk in Antwerpse kiescampagne
CD&V-lijsttrekker Kris Peeters die zijn zakken met papier en karton buiten zet aan zijn veelbesproken appartement op het Zuid, N-VA-burgemeester Bart De Wever die reageert op de gevolgen van de Pano-reportage over Schild & Vrienden voor zijn partij en Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer die uitleg geeft bij zijn uitspraak dat De Wever "emotioneel ongeschikt" is om Antwerpen te besturen. Het zijn enkele opvallende fragmenten in het vtm-programma 'Jambers in de politiek' dat deze week wordt uitgezonden.
Tv-maker Paul Jambers heeft sinds begin september de zeven Antwerpse lijsttrekkers op de voet gevolgd. Het resultaat is vier afleveringen van elk 50 minuten over de campagne in Antwerpen. In de eerste aflevering krijgt de kijker onder meer een blik achter de schermen van het bezoek van de Nederlandse politicus Geert Wilders aan Filip Dewinter en de Vlaams Belang-campagne en van een uitgeregende campagne-actie van PVDA-lijsttrekker Peter Mertens.

De polsslag van de campagne bepaalt mee de richting van de reportage. Zo passeren in aflevering één onder meer de cocaïnerel (rond de uitspraken van burgemeester Bart De Wever in De Volkskrant) en de Pano-reportage rond Schild & Vrienden de revue. Over die reportage is De Wever behoorlijk scherp. Hij vindt dat zijn partij wordt gezien als "guilty by association" en suggereert ook dat de timing van de reportage geen toeval is.

In zijn gekende stijl gaat Jambers ook op zoek naar de "man/vrouw achter de politicus/politica". Zo kijk je bijvoorbeeld mee binnen in de keuken en woonkamer bij Philippe De Backer die zijn werk als staatssecretaris en lijsttrekker combineert met het jonge vaderschap.

Ook de veelbesproken verhuis van CD&V-lijsttrekkers Kris Peeters van Puurs naar een appartement in Antwerpen komt aan bod. Zo erkent Peeters dat die verhuis "niet evident" was voor zijn familie en zijn echtgenote. "De verhuis was zeker niet evident, en had ik eerlijk gezegd wat onderschat. Maar we gaan ervoor en wonen hier nu", aldus de lijsttrekker van CD&V.

Over het Antwerpse appartement van Peeters is al veel gezegd en geschreven. Om kracht bij te zetten dat hij daar wel degelijk woont, zet Peeters in de eerste aflevering zijn papier en karton op straat voor de ophaling.

De scène doet denken aan 2014, toen Paul Jambers Bart De Wever volgde voor, tijdens en na de Vlaamse en federale verkiezingen. Op het einde van een lange dag zette De Wever toen ook nog de vuilniszakken buiten.

"Jambers in de Politiek" is vanaf dinsdagavond te zien om 21.45 uur bij VTM.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :