Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Wim Opbrouck, Ayco Duyster en Thomas Vanderveken maken kans op Grote Prijs Jan Wauters

Wim Opbrouck, Ayco Duyster en Thomas Vanderveken maken kans op Grote Prijs Jan Wauters
De VRT heeft de tien genomineerden voor de Grote Prijs Jan Wauters bekendgemaakt. Onder meer acteur Wim Opbrouck, Radio 1-presentatrice Ayco Duyster en tv-presentator Thomas Vanderveken maken kans op de taalprijs. Op 24 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Ook dit jaar is er opnieuw een Publieksprijs.
De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid "die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit". Met deze prijs wil de openbare omroep de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.

Andere kanshebbers zijn Klara-presentatrice Cara Van der Auwera, MNM-nieuwsstem Chaima Saysay, presentator van "De Mol" Gilles De Coster, VRT-verkeersanker Hajo Beeckman, Radio 2-stem Kim Debrie, journalist Lode Roels en Merijn Casteleyn, sportjournalist bij VTM.

De jury voorgezeten door Thérèse Wauters, de weduwe van Jan, kiest uit de tien genomineerden de winnaar. Voor de publieksprijs kan iedereen tot dinsdag 23 oktober 12.00 uur stemmen via www.groteprijsjanwauters.be

De winnaars van de Grote Prijs en de Publieksprijs worden bekendgemaakt op woensdag 24 oktober tijdens Taaldag 10 (in Studio 4 van het Flageygebouw) in Brussel. Zij volgen VRT-journaliste Annelies Beck en Radio 2-presentatrice Britt Van Marsenille op die vorig jaar de prijzen in de wacht sleepten.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :