Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Laatste eerbetoon aan Aznavour in Armeense kerk in Parijs

Laatste eerbetoon aan Aznavour in Armeense kerk in Parijs
In de Armeense kathedraal Saint-Jean-Baptiste heeft vandaag in intieme kring de begrafenisplechtigheid van Frans-Armeense zanger Charles Aznavour plaatsgevonden.
De pers was niet toegelaten bij de ceremonie. Na afloop van de plechtigheid trok de begrafenisstoet richting Monfort-l'Amaury, ten westen van Parijs, waar Aznavour begraven wordt. Hij wordt bijgezet in het familiegraf, naast zijn ouders en zijn zoon Patrick, die op 25-jarige leeftijd overleed.

In Armenië werd voor vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd. De vlaggen in het land hangen halfstok, en in verschillende kerken vinden plechtigheden plaats. Gisteren vond in Frankrijk ook al een nationale herdenkingsplechtigheid plaats voor Aznavour, die ook werd bijgewoond door de premier van Armenië.

Aznavour werd geboren in 1924 in Parijs als zoon van Armeense immigranten. Hij had een hechte band met het land in de Kaukasus en was op zijn oude dag ook ambassadeur van de voormalige Sovjetrepubliek in Zwitserland. De zanger, tekstschrijver en acteur overleed maandag op 94-jarige leeftijd.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :