Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Nationale hulde voor overleden Charles Aznavour

Nationale hulde voor overleden Charles Aznavour
Morgenvroeg vindt er een nationale hulde plaats voor Charles Aznavour. De hulde voor de overleden Frans-Armeense zanger vindt plaats aan Les Invalides in Parijs. Zo'n 200 personaliteiten zullen aanwezig zijn, waaronder ook de Armeense eerste minister Nikol Pachinian.
Aznavour, één der laatste reuzen van het Franse chanson, stierf maandag. De Frans-Armeense zanger werd 94. Verschillende politici hadden de wens uitgesproken om hem te eren met een nationale hulde. De Franse president Emmanuel Macron zal tijdens de ceremonie een toespraak houden. Aan zijn zijde zal de Armeense premier Pachinian staan.

De ceremonie start morgenochtend en op de doodskist van Aznavour zal een Franse vlag liggen. Alle voormalige Franse presidenten tekenen present, ook tal van politici en officiële vertegenwoordigers van de Franse Kamer en Senaat en ook vertegenwoordigers van de Armeense gemeenschap zijn aanwezig.

De hele ceremonie wordt rechtstreeks uitgezonden door diverse tv-zenders, waaronder France 2, franceinfo canal 27, BFMTV, LCI en CNews. Het publiek is ook uitgenodigd en kan de hulde volgen aan de ingang van Les Invalides, aan de Place Vauban.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :