Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Twee Vlaamse tv-programma's maken kans op Prix Europa

Twee Vlaamse tv-programma's maken kans op Prix Europa
Twee Vlaamse programma's, die uitgezonden zijn op de VRT, zijn genomineerd voor de Prix Europa-prijzen. Het gaat om de fictiereeks "Gevoel voor tumor", een productie van Sylvester TV en de documentaire "God woont in Berchem - Joods Antwerpen" van Dimitri Van Zeebroeck. De prestigieuze mediaprijzen worden op 19 oktober uitgereikt in Berlijn.
"Gevoel voor tumor" neemt het in de categorie tv-fictie op tegen 21 andere televisieprogramma's uit 16 verschillende Europese landen. In de tragikomische fictiereeks van Leander Verdievel wordt het leven van een 25-jarige student geneeskunde helemaal overhoop gehaald wanneer hij kanker krijgt en zo zelf patiënt wordt. Het scenario werd gebaseerd op getuigenissen van (ex)-kankerpatiënten en onder meer Maarten Nulens, Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter spelen erin mee.

"God woont in Berchem - Joods Antwerpen", dat uitgezonden werd op Canvas, maakt dan weer kans in de categorie tv-documentaire. Het programma maakt deel uit van zeven afleveringen waarin de regisseur zes religies en de vrijzinnige humanisten in beeld brengt. Regisseur Dimitri Van Zeebroeck vertrekt daarvoor vanuit zijn eigen multiculturele buurt in Oud-Berchem. In deze categorie zijn in totaal 25 programma's uit 14 verschillende landen geselecteerd.

In de categorieën Prix Iris, die de bevordering van diversiteit beloont, en TV Current Affairs zijn er geen Belgische genomineerden. In totaal staan er tientallen inzendingen uit 21 landen op de nominatielijst van de Prix Europa.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :