Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Foto Ellen DeGeneres in Afrika zorgt voor verontwaardiging

Foto Ellen DeGeneres in Afrika zorgt voor verontwaardiging
Talkshowhost Ellen DeGeneres was de afgelopen weken op rondreis door Afrika. Met haar hulporganisatie wil ze meer aandacht vragen voor het beschermen van wilde dieren. Maar door één foto (niet de foto bij het artikel) ging al haar goede werk in rook op en belandde ze in een mediastorm. Sommigen beschuldigen haar nu van 'poverty porn'.
Ellen DeGeneres deelde haar avonturen doorheen Rwanda en Kenia veelvuldig met haar fans en op sociale media. Zo ging de talkshowhost wilde gorilla's bekijken en bezocht ze een babygorilla die gered werd van stropers. Maar de laatste foto die ze deelde, viel niet in goede aarde. DeGeneres is te zien met een groep Afrikaanse kinderen en bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan de unieke ervaring. Dit schoot bij een grote groep mensen in het verkeerde keelgat. Zij beschuldigen de Amerikaanse ster ervan de armoede in de publiciteit te zetten.

De meningen zijn verdeeld: volgens veel van haar fans was het kiekje simpelweg goedbedoeld. DeGeneres staat er namelijk om bekend, net zoals haar talkshow-collega Oprah Winfrey, een actieve filantroop te zijn. Niet alleen heeft ze verscheidene goede doelen zelf opgericht, ze steunt ook meerdere projecten financieel. In 2016 werd ze voor deze inspanningen beloond met de 'Presidential Medal of Freedom'. Dat is de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten en is bedoeld voor Amerikanen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het land of de wereld.

De bewuste foto - met daaronder duizenden reacties en tal van discussies - valt nog steeds te bekijken op de Twitterpagina van DeGeneres.

Lees meer news People

Nieuwste VIB berichten :