Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Britse kunsthandelaar veroordeeld om diefstal van Ronnie Woods schilderijen

Britse kunsthandelaar veroordeeld om diefstal van Ronnie Woods schilderijen
De Britse kunsthandelaar Jonathan Poole is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf voor heling. Hij ontvreemdde verschillende schilderijen en beeldhouwwerken van onder meer Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood en wijlen John Lennon. Met zijn "bijverdienste" streek Poole ruim een half miljoen Britse pond (554.190 euro) op, meldt The Guardian.
Poole, die twee kunstgalerijen uitbaatte in de groene, heuvelrijke Engelse Cotswolds, specialiseerde zich in de verkoop van kunstvoorwerpen die door beroemdheden als John Lennon, Ronnie Wood en Miles Davis werden gemaakt. Ook een werk van de beroemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin behoorde tot de collectie gestolen goederen.

Volgens het openbaar ministerie zou de kunsthandelaar de opbrengsten van deze stukken hebben gebruikt om zijn gokverslaving te financieren of een appeltje voor de dorst te hebben. "Sommige kunstwerken zijn nog steeds spoorloos", verklaarde aanklager James Ward tijdens het proces.

De kunsthandelaar gaf 26 feiten van diefstal en fraude toe tegenover 9 slachtoffers, luidt het verder in een persmededeling van de rechtbank van Gloucester. Poole verdedigde zichzelf in de rechtbank nadat hij zijn advocatenteam de laan uitstuurde.

Lees meer news People

Gratis horoscoop van de dag

Klik op jouw teken om jouw horoscoop van de dag te weten (liefde, werk, gezondheid).

Nieuwste VIB berichten :