Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Powered by Partner logo

Maurodos ‘San Roman’ 2005 Toro

Maurodos ‘San Roman’ 2005 Toro
Portret
De San Roman is een nieuwe creatie van ex-oenoloog van Vega Sicilia, Mariano Garciá. In de Toro-dorpen Villaester en San Román de Hornija kocht de man meer dan 30 ha. Wijngaarden om er een kwaliteits-Toro te maken met de modernste apparatuur, maar wel met druiven van oude wijnstokken, die lagere rendementen en meer frisheid garanderen.

Appellatie
Toro is de gemeente die Ribera del Duero naar de kroon wil steken. De wijnen worden er net als in Ribera gemaakt van Tempranillo, alleen noemt men de druif hier ‘tinta de Toro’. Waar Ribera meestal op hooggelegen heuvelflanken wordt geteeld, gebeurt dat in Toro op een hoogvlakte. Maar in het glas zijn er weinig kwaliteitsverschillen. De wijnen ontlenen hun frisheid aan de koele nachten. Overdag is het tot 25° C warmer dan ’s nachts.

Druivenrassen
Tempranillo (100%)

Neus
Verleidelijke neus met veel aromatische charme, goed geïntegreerd hout, karrenvrachten cassis, braam, klein bosfruit, wat zwarte kers. Verder een toets van moka en een vleugje amandelpasta

Mond en afdronk
In de mond blijft de verleiding duren met terugkerend rijp fruit, krokante tannine en een fijne hint van fondant die het genot in de finale nog wat rekt. Uitzonderlijke wijn.

Combinatie met gerechten
Deze wijn houdt van gegrild vlees, zowel varkens-, runds- als schapenvlees. En van vleesstoofpotten.

De Maurodos San Román 2005 is beschikbaar bij La Riojana (Merelbeke) tegen 26,50 €
Ontdek nog meer op Partner logo