Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Powered by Partner logo

Vietnamese noedelsoep met tempeh

Vietnamese noedelsoep met tempeh
Ingrediënten (voor 4 personen)
• 100 g droge rijstnoedels
• 2,5 l stevige groentebouillon
• 10 cl sojasaus
• 1 theel geraspte verse gember
• 1/2 theel zeezout
• 1 thaïse chili fijngesnipperd
• 225 g tempeh in dunne sneetjes (soort koek van gefermenteerde sojabonen) (aziatische supermarkt)
• 80 g verse basilicum
• 10 g versnipperde verse koriander
• 100 g scheuten van mungbonen (aziatische supermarkt)
• 4 witte uien in fijne plakjes
• 4 partjes limoen chilisaus (facultatief)
• oosterse champignonsaus (aziatische supermarkt) (facultatief)

Bereiding
1 Week de noedels in koud water gedurende 30 minuten. Laat ze uitlekken. Breng water aan de kook in een grote pot. Voeg de noedels toe en gaar in 3 tot 5 minuten. Laat ze niet te ver garen! Giet af en spoel met koud water. Zet apart.
2 Voeg ondertussen de sojasaus, gember, het zout en de Thaïse chili aan de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
3 Bak de sneetjes tempeh goudbruin in een pan met wat olie of frituur ze.
4 Verdeel de noedels over 4 grote soepkommen en giet de hete bouillon over de noedels. Werk af met limoenpartjes, basilicumblaadjes, koriander, scheuten van mungbonen en de plakjes witte ui. Verdeel de gebakken tempehschijfjes erover en serveer met de hete chilisaus en champignonsaus.

Ontdek ook...

Ontdek nog meer op Partner logo

Gratis horoscoop van de dag

Klik op jouw teken om jouw horoscoop van de dag te weten (liefde, werk, gezondheid).

Nieuwste VIB berichten :