Inloggen - Inschrijven

Klik op een van de icoontjes en kies je favoriete Lili look!

Kies je persoonlijke lili thema:

blue purple green beige default red

Lunchtip: gyoza en donburi bij Takumi

Lunchtip: gyoza en donburi bij Takumi
Een nieuw jaar, een ideaal moment om met collega’s of vrienden eens lekker te gaan lunchen. Wie fan is van de Japanse keuken en verse en kleurrijke bordjes, zit goed bij Takumi.
De Brusselse broers Alexis en Arnaud Mestdag zijn ondernemend én delen een voorliefde voor Japan. In 2014 trokken ze naar Tokyo, vervolgens experimenteerden ze een jaar in de keuken en daarna openden ze hun eigen Japanse restaurant in de Brusselse Lesbroussartstraat. Met succes, want in 2017 kwam er een tweede locatie bij aan het Jourdanplein.

Takumi is geïnspireerd op de izakaya, pitstopbars in Tokyo waar locals binnenspringen voor een snelle hap. Snel, maar heerlijk vers en bijzonder smakelijk.

De kaart is klein, maar er is voor elk wat wils. Onze tip? Beginnen doe je met een van de heerlijke gyoza’s, een soort dumpling met een vulling van varkensvlees, kip of groente. Daarna kies je voor een donburi, een kommetje rijst met een topping naar keuze. Wij kozen voor de Poké Bowl, een frisse donburi met rauwe zalm en groenten. Andere mogelijkheden zijn een donburi met kip, varkensvlees, rundsvlees, shitake’s, enz.

Om af te sluiten, kun je genieten van een heerlijk kopje thee en mochi, een bijzondere Japanse variant op roomijs. Zeker de moeite waard, en je kunt kiezen uit verschillende smaken: vanille, groene thee, zwarte sesam, kersenbloesem, passievrucht en chocolade-vanille. Wij proefden mochi met groene thee, zwarte sesam en passievrucht en waren meteen fan.De vestiging van Takumi in de Lesbroussartstraat is ondergebracht in een klein, maar gezellig pand. De sfeer is gezellig en ontspannen, de prijzen zijn schappelijk. Takumi biedt bovendien een voordelige lunchformule, ideaal voor een lunch onder collega’s.

Opgelet: je kunt bij Takumi niet reserveren!
 
Meer info vind je hier.

Nog meer news